Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
26 11
možnosti
Foto

Pane Poborský tohle sedí R^R^;-D;-D;-D

8 4
možnosti
MB

Skutečně vím, o jakým manažerských schopnostech Babiše mluvíte? 1) Zamítl rozpravu v PS, že se něco děje - Covid. 2) Následně sdělil, fakt je zde - všeho máme dostatek. 3) Komu chybí, sám osobně přivezu. 4) Následovaly předražené nákupy šmejdů. 5) Zamítnuté vyšetřování toků výdajů! 5) Drsné zaříznutí OSVČ - ČR jako ráj velkořezců. 6) Nejdelší doba zavřených škol a úmrtí v přepočtu. 7) Mega výdaje, mimo Covid viz zpráva p. Kally. 8) Nejrekordnější tempo zadlužování, viz srovnání EU. 9) I přesto, zázračné bohatnutí Anofertu. 10) Tak jste to myslela ... ? :-)

41 1
možnosti
RK

Čekáte-li reakci autorky, tak marně ;-)

2 0
možnosti
Foto

Babišovi zazlívám výrazné prohloubení státního dluhu, které způsobil nejen covid, ale i kupování si voličů.

16 2
možnosti
Foto

Covid dluh způsobil pouze 10 procenty. Z 90 procent jej vytvořila za dva roky vláda Babiše. Tolik ČNB a NKÚ. V době, kdy Italie, Řecko, Francie snižovaly dluhy vláda Babiše jej vyhnala do astronomických výšek. Ten dluh se projedl. Za něj se nic nekoupilo, nic nepostavilo. To nejde jenom o dluh, a i o úroky z dluhů. To se jim to hodovalo, když jiní platili.

18 2
možnosti
Foto

Máte pravdu. Za Babiše bylo líp. NĚKTERÝM. Rv

17 5
možnosti
ZZ

Zato teď je hůř všem, kromě těm v poslaneckých lavicích !

;-(

9 14
možnosti
JL

Za Babiše bylo fajn, že nám slušně valorizoval důchody, díky čemuž dnes ještě mohu levně tržně bydlet a tloustnout.... ALE když jsem viděl, jak konal za "pandemie", jak všechno zastavili, jak všechny vyděsili, jak neustále otravovali, ztrapňovali se, rozhazovali prachy vidlemi, oddechl se jsem si, že přece jen prohrál. A to nemám ODS a jim podobné rád, neb nemají sociální empatii, resp. nikdy neměli v uplynulých letech od r.1990. ....A teď nám vládne pan Fiala...jsem rád, že šetří, ale uvidíme za rok zálohy na energie, to bdue very funny. Budu bydlet na ulici, pod mostem nebo kde? To su tedy zvědavé.

0 0
možnosti
RK

Důchody valorizuje zákon přijatý za Kalouska, nikoliv Babiš.

11 0
možnosti
MV

Pro lidi, o kterých sám prezident pronesl, že jsou lajdaci na hlavu (napsal jsem slušněji, než pan prezident pronesl), kampaň ideální. Pro přemýšlivé hloupost ve stylu Andreje B.

27 1
možnosti
PK

Jako vždy super blogR^R^R^

3 13
možnosti
VB

Tak většina ekonomů tvrdí, že se jedná o nákladovou inflaci. Stačí se také porozhlédnout po světě, jak to tam je s inflací, s jejím snižováním pomocí snížení DPH, ad. Nebo se podívat ne ceny ropy, plynu, hutního materiálu,...To asi Babiš neovlivnil. I když - kdoví...Babiš přeci může za všechno.:-)

4 3
možnosti
Foto

ČNB : Aktuální zrychlení růstu cenové hladiny je z převažující části způsobeno dovezenou inflací. Ekonomiky jsou vystaveny kobercovému náletu neovlivnitelných nákladových inflačních šoků. Překotně vzrostla cena ropy, mezinárodní přepravy, stavebních materiálů, elektřiny, plynu a dalších komodit. Nákladový šok schytali všichni. Podle Eurostatu, který počítá inflaci jednotnou metodikou, je v Česku aktuálně inflace 4 %. V Německu je 4,1 %, v Rakousku 3,2 %, na Slovensku 5,1 %, v Polsku 5 %. Prudké a překvapivé zvýšení české inflace v tak krátké době proto nelze vysvětlit náhlým domácím proinflačním šokem. Je to způsobené nezodpovědnou vládou premiéra Babiše, který do ekonomiky v době, kdy byla ekonomika stála pumpoval peníze.

4 6
možnosti
JK

Autorka svým pokusem jakoby "exaktně" zhodnotit vágní propagandistické heslo "Za Babiše bylo líp" pouze hází udičku lidem neschopným kriticky myslet. Tím pochopitelně jen podporuje demagogii Babišovy propagandy. Aby se totiž dalo vážně bavit o tom, jestli bylo, je či bude líp, musela by autorka objasnit, co je v obecnosti míněno výrazem "líp".

16 6
možnosti
TB

Ale vždyť to autorka píše, co je "líp" - nebyla válka a ceny byly příznivější ;-)

5 0
možnosti
JK

Babiš (resp. Prchal) by se velmi rád svezl na vlně narativu používaného komunisty: "Za socialismu bylo líp". To míří přesně na jeho voličskou skupinu, občana nad hrobem, zastydlého komunistu funkcionáře, nebo jen domovního důvěrníka (kteří přišli o moc na osudy lidí), a také jednodušší nevzdělanou část obyvatelstva, kteří věří, že jim Babiš zařídí pivo za 1,5 Kč a dvanáctku za 3 Kč, k tomu rohlík a 0,20 Kč, sekanou, tlačenku nebo buřta a nic víc už vlastně není potřeba. Je na stole legitimní debata, zda u těchto skupin obyvatel lze nalézt sounáležitost s realitou, jak omezit volební právo u těch (zejména starších), kteří už nedokáží vnímat nic, jen úzké prostředí kolem sebe. Tvrdíme, že člověk není zralý volit do 18 let, protože se ještě v politice nevyzná, já tvrdím, že mládež už nejméně od 15 let má větší přehled, než většina staříku nad 90 let.

Covid a válka je pohroma a taky výzva pro statistiku. Je jasné, že klasická schémata a interpretace je možné hodit do kanálu, nic nesedí, nic nenavazuje na předchozí roky a absolutně nelze porovnávat stejnými postupy a optikou minulých let. Výzvou je, jak uchopit exaktní data v krizi, ověřit pravost a nejít nějakou zákonitost, nejde o první krizi a publikací je spousta, nepochybně vzniknou i jiné, nové. Ovšem vtipné je, že politici pro svůj prospěch vytáhnou část čísel, aplikují nekrizové postupy k výsledku, který jim "kupodivu" nahrává. Kromě starých triků (třeba procenta a procentní body) je tu příležitost ke kreativitě téměř neomezená, porovnává se neporovnatelné.

Babiš v době konjunktury, rozpustil rezervy a zadlužil Česko, mohl za to postavit dálnice, ale to ne, ještě teď to prožírají státní zaměstnanci a důchodci, jak vám chutná ptají se poplatníci. V krizi zmatkoval a v tempu zadlužování jsme premiantem. Do toho agresor Putin a my děkujme bohu, že není Babiš u kormidla, ČR už by byla v insolvenci.

Krizové řízení je specifická dovednost, která mikromanažera Babiše úplně minula.

19 4
možnosti
JL

Andrej chce možná vystřídat Miloše. A každá metoda v politice dobrá, že. Známe to. U tohoto národa by to mohlo zabrat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 38,86
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik