Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím si, že pokud by měla přijít nějaká další "lisabonská smlouva vyššího levelu", muselo by její schválení proběhnout stejným postupem a tam určitě nebude jednoduché prosadit jen zájmy Německa a Francie. Jinak, pokud jde o ty památníky EU, těch skutečně není třeba, protože v každé obci je už dnes určitě pár pamětních kamenů, oznamujících, že vodovod, cyklostezka a já nevím co, byly vybudovány z prostředků EU.:-)

3 1
možnosti
Foto

R17o72m44a72n 46K30o72z73e91l

12. 5. 2022 11:07

Federalizace nemůže fungovat, protože jednotlivé státy se vyvíjely různě a jak správně řekl pan Orbán, kdo zažil totalitu, tak odmítá, aby se znovu rozhodovalo někde jinde. U nás nejvíc po tomto volali Piráti - před volbami jsem od nich neustále slyšel, že EU musí být jednotná, EU toto nařizuje, podle EU musíme...ale jejích chabý výsledek ukazuje, jak se na to dívají voliči.

26 1
možnosti
Foto

A proč to tedy funguje v USA?

0 0
možnosti

Dovolím si replikovat svůj diskuzní příspěvek umístěný včera pod blog pana Burgeta, protože se sem bez nutnosti korektury hodí:

"Ta Zpráva stojí za prostudování celá, díky za upozornění, po zběžném přečtení bych vyzdvihl alespoň ještě:

"... ve výuce výchovy k občanství převládá vnitrostátní zaměření, zatímco mezinárodní rozměr (evropský a celosvětový) není tak silný. V některých státech vzniká napětí mezi vnitrostátní a nadnárodní úrovní, jakož i kolektivním a individuálním zaměřením výchovy k občanství. V těchto případech, mezi něž patří Polsko a Maďarsko..."

a odstavec 57. v návrhu usnesení Evropského parlamentu:

" ... domnívá se, že ostrov Ventotene a manifest na něm vypracovaný hrály rozhodující úlohu v dějinách evropské integrace; zdůrazňuje úlohu tohoto ostrova jako symbolického památného místa, které je spojeno s evropskou integrací a ochranou společných evropských hodnot; zdůrazňuje, že ostrov přispěl k podpoře výchovy k evropskému občanství, zejména aktivním zapojením mladých lidí do každoročního semináře o evropské integraci, který v roce 1982 inicioval Altiero Spinelli ..."

A kdopak byli ti propagátoři myšlenek evropské integrace?

Altiero Spinelli byl italský komunista, spoluautor manifestu Ernesto Rossi pro změnu bývalý Mussoliniho příznivec (pravda, později polepšivší se). Připočtěme myslitele Kreisauského kruhu, o nichž autoři velmi zajímavé knihy "Atentát na Hitlera - Muži 20. července" píší: " Právě toto evropské hledisko, přítomné v jejich myšlení, vysvětluje pozdější působení Kreisauského kruhu přátel v poválečné době v Německu, který v nadšení pro Evropu spatřoval téměř náhražku vlastní národní identity..." a panevropana Kalerghiho a máme zdroje eurointegrace pěkně pohromadě."

Ještě bych dodal, že proti autorům takových dokumentů jako je Zpráva byli Campanella a Thomas More přízemní realisté.

3 0
možnosti
JK

Jste si jistá, že na vás ten výplach mozků nezanechal žádné zvláštní stopy, když si neumíte představit evropskou integraci jinak než po bolševicku a tlučete čtenářům do hlav "blbosti", které jsou k smíchu?

7 27
možnosti
JR

J52a48n 72R58á59ž

12. 5. 2022 15:40

A existuje i jiný způsob pro vznik úplné evropské integrace než pěkně po bolševicku? Přesně to, že zrušili zákonodárnou suverenitu jednotlivých států totiž udělali bolševici, když vytvořili Svaz sovětských socialistických republik. Sovětský svaz vznikl stejnou cestou vynucené dobrovolnosti, jak se dnes Německo s Francií prostřednictvím bruselských úředníků snaží vytvořit Evropskou federaci [>-]

10 0
možnosti
PS

A jak má asi jinak EU prosadit třeba odzbrojení obyvatel když jim do toho kecá spousta lidí se spoustou pravdivých pro EU nepohodlných argumentů?? Jak má asi EU prosadit přerozdělování "uprchlíků" když jsou ty malé bezvýznamné zemičky plné xenofobů co nechtějí dopadnout jako ve Švédsku? Jak má asi EU prosadit stěžejní plán chudoby známější jako greendeal? Chápete jak bude svět krásnější když se Německo s Francií dohodnou na zákazu spalovacích motorů do roku 2025 a bude to platit pro celou EU?

22 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,27
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik