Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jurečka se nechal slyšet, že by nebylo od věci zavést progresivní daň

a vláda to okamžitě odmítla . Sektorou daň mají i vlády v západní Evropě a má ji i V. Británie. Týká se třeba bank i ČEZ. Jenže to je ve věci úvah a posouzení,

3 6
možnosti
Foto

Máte tam malinkatou nepřesnost. Vláda, která nasekala dluh se kterým současná vláda zápasí byla Babišova vláda, která z 1,6 bilionu korun státního dluhu na konci roku 2019 dokázala dluh zvednout na 2,5 bilionu korun na konci roku 2021. Česká republika se v letech 2020 a 2021 zadlužovala rekordním tempem, které nemá v jejích novodobých dějinách obdoby. Náklady na pomoc státu v boji s nemocí COVID-19 přitom tvořily jen 10 procent podle NKU. Úroky z peněz, které si vláda Babiše půjčila jsou ve výši 274 mld. Takže takhle. Ne předchozí vlády.

17 11
možnosti
ZD

Takže souhlasíte s postupem české vlády, která uvažuje o obří půjčce od EU? Za Babiše nesystémová věc, která nás přizemnila za Fialy co???

6 2
možnosti
Foto

Já si doteď myslel, že výhradní právo k tisku peněz má ČNB. Jak čtu není to pravda, ale je to právo vlády. Takže děkuji za informaci.

3 6
možnosti
JR

J39a30n 92R11á74ž

14. 7. 2022 11:31

Vy musíte jen předstírat, že nerozumíte psanému textu, čili co autorka tím, tištěním peněz myslí, stejně jako všichni, kdo tento temín používají. Tak hloupý přece nemůžete být!

7 4
možnosti
Foto

Dobrý den, paní Lhotská. Připadá mi to hodně tendenční. Ony ty schodky mají své dost opodstatněné důvody, ne? Plošná podpora? Kde, kromě těch pěti tisíc, byť to úplně plošné není.

15 10
možnosti
KL

Dobrý den, pane Červenko. Netvrdím, že mají být schodky nulové. Jde o opodstatněnost jejich výše. Co mi vadí, je to, že se vláda vůbec ani náznakem nepokouší proti vysokým cenám energií působit a tím pádem předcházet tomu, aby musela vydávat tolik peněz na řešení dopadů vysokých cen (= zvyšuje zbytečně schodek). A co se týká té plošnosti - například "úsporný tarif" je opatření plošné...

13 3
možnosti
AM

Jako vždy zasloužená karmaR^

12 6
možnosti
MV

Názory lhotské, stále stejné s častou lží v nich. Ale těch, co uvěří,je pořád dost.

12 24
možnosti
PK

"lhotskou" neznám, ale názory paní Lhotské si rád přečtu, i když nemusím souhlasit. I Vaše čtu, i když se mi zdají takové jednostranně "jásavé".

17 0
možnosti
JZ

Paní Lhotská jaksi nemá pravdu, vláda Petra Fialy neplánuje zvyšovat daně. Názor Mariana Jurečky není názorem vlády. Jinak na letošní rok plánuje ministr financí schodek 330 miliard korun, Babišova vláda plánovala schodek 377 miliard korun. Tedy daleko víc.

13 12
možnosti
PK

Obě cifry mají ideologický nádech - pávice to tlačila spíš nahoru, STAN-jura dolů. Podle mne Jurečka po dohodě vypouští "balónky" a čeká se jaká bude reakce ...:-) To se dělá za každého režimu, aby lidi nakonec si řekli - plyn měl zdražit 5x a zdražil jen 3x, ještě to není tak zlý ...:-)

7 1
možnosti
VF

Dobrý den. Dovoluji si prezentovat jen svůj zcela subjektivní názor, aniž bych chtěl někoho provokovat ke zbytečné agresivitě. To co píšete, je podle mého názoru zbytečný brek nad rozlitým mlíkem. Kromě mimořádných vlivů, jako jsou pandemie a ukrajinská válka, se na nepříznivém stavu podílí především dlouhodobý a trvalý rozvrat státu na úroveň neokoloniální gubernie, který je charakterizován rozpadem státní správy, obludnou byrokracií a korupcí a válkami zájmových klanů na všech úrovních. Propojení justičních a policejních orgánů s organizovaným zločinem a prakticky trvalé reformy a reorganizace všech nejrůznějších státních struktur podle zájmu momentálně vládnoucích klanů jsou toho důsledkem a důkazem. Například vytvoření 14 idiotských krajů, překopávání ministerstev a jejich obsazování politickými nominanty je ukázkovým příkladem rozvalu státní správy. To vše dlouhodobě posiluje veškerá negativa závislé a podlézavé vlády koloniálních satrapů, vnořených do zadelí svých ovladačů. Žádné rychlé zázračné řešení neexistuje, každá vláda jen sklízí a pokračuje v řetězení následků předchozího rozkladu a marasmu.

12 2
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,27
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik