Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skvělé. Ostatně se není čemu divit – vzhledem k tomu, jaký precedens tu byl nastaven v kovidových letech, kdy si tady vláda s ústavou a zákony vytírala zadek, a vzhledem k tomu, že zatím nebyl za nic z toho nikdo pohnán k odpovědnosti, a vzhledem k tomu, jaký precedens nastavila vláda nová hned zkraje (neopodstatněná legislativní nouze, šílený smskový zákon, delegované schvalování cenzury), a vzhledem k tomu, že občané zjevně na to všechno (včetně dvouleté masmediální manipulace) zapomněli, protože dneska už se jede nové téma... ne, není se čemu divit. Proč by měli ubírat na plynu, když jim to zatím přece tak hezky jede? Republiku si rozvracet nedáme... teda nedají!

6 1
možnosti
PK

Psycholog Keller člení DI takto:

"V zásadě lze rozlišit dva hlavní zdroje vzniku nepravdivých a zavádějících tvrzení".

1.Jeden z nich spočívá v záměru poškodit naši společnost, nahrát skutečnému nepříteli, dezorientovat občany. Současné vládní tažení proti dezinformátorům dělá tu chybu, že všechny šířené dezinformace přičítá právě pouze této sadě motivů.

2.Ve skutečnosti existuje minimálně jeden další a neméně vydatný zdroj, z něhož se dezinformace řinou. Je jím obyčejná nevědomost, diletantství, neznalost elementárních faktů čili jak se lidově říká zabedněnost. V tomto případě dotyčný nešíří dezinformace kvůli tomu, že by chtěl někoho vědomě poškodit, nýbrž proto, že prostě pravdivou informaci nedokáže nalézt a rozpoznat.

1 0
možnosti
Foto

Nebezpečný jsou oba dva.

1 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,26
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik