Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ještě doplním, že mám podobný pocit i z mnohých politiků EU, že jsou napojeni na Rusko a plní v EU ruské zájmy, protože jejich kroky evidentně vedou k destabilizaci EU i k jejímu hospodářskému propadu.

15 0
možnosti
MK

Četl jsem asi před dvěma lety článek o tom,že ve výročních zprávách tří zemí se objevilo podezření,že cca 30 % poslanců Bundestagu je na výplatní listině RF. O Europarlamentu psali ještě v souvislosti s vyššími čísly.

0 0
možnosti
JS

Již léta tvrdím, že každá zelená, etnická, náboženská nebo politická neziskovka financovaná zvenčí, by měla být okamžitě odstřižená od veřejných peněz i veřejných aktivit a měla by být dobře sledovaná BIS.

5 0
možnosti

Jo v rf vedeli, proc to zavedli ;)

0 0
možnosti
Foto

Když jsem tu psal, že si to po prvním velkém blackoutu aktivisté kolaburující s Rusy škaredě odskáčí ... Dostal jsem 6 hodin ban :-/.

8 1
možnosti
Foto

Já ho dostal také za použití slova kolaborant. Protože my takové lidi u nás vůbec nemáme! :-)

4 0
možnosti
PB

..... tak po tem všem su zvědavej, co všechno praskne na Grééétu (?!),- v temhle konkrétním případě bych sa nedivil už vůůůbec ničemu;-D!

1 0
možnosti
Foto

Ta je marketingovým produktem svých rodičů. Otec umělecký manager, matka umělkyně. Peníze šly nejspíš přes ně. Ale pochybuji že od Rusů. V tomhle ekobyznyse, kde se hraje o multimiliardové státní dotace, se angažuje mnohem víc hráčů.

7 0
možnosti
BK

Opet vabnicka na jednoduche ctenare. Kdyby byl clanek o dukazech jak se snazi Rusko pres ekologicke ovlivnovat politiku na Zapade ve svuj prospech, tak by mohl teoreticky vzniknout zajimavy clanek. V okamziku kdy se autorka pohorsuje nad tim, ze za snahou o uzavreni hnedouhelnych elektraren jsou Rusove, aby mohl pouzivat rusky plyn si nabehla na vidle. O zruseni tezby uhli a zastaveni provozu uhelnych elektraren je snaha dlouhodobe. Kdyby autorka zila napriklad v 80.letech v tehdejsim Severoceskem kraji (nejlepe na zapad od Usti), tak by pochopila proc je dobre zavrit uhelne elektrarny a prestat dolovat uhli. ( i Nemci v okoli dolu u Dusseldorfu si ulevili). Nemci chteji ciste zivotni prostredi a hledaji cesty jak toho dosahnout. To platilo i v 90.letech kdy se rozpadal SSSR a Rusove meli jine starosti. A jaderne havarie nemusi vznikat jen v dusledku zemetreseni.

2 9
možnosti
Foto

V 80. letech u nás teprve probíhala instalace odlučovačů popílku. Odsiřování spalin proběhlo až v 90. letech. Předtím byly uhelné elektrárny v severních Čechách skutečně šílené.

9 0
možnosti
DS

No není to tak úplně černobílé.

Např. to, že Čína mohla vyrůst na největšího výrobce na světě ve spoustě oblastí (odkazy na solárních panely, větrné elektrárny v článku), jsme si způsobili sami. Bez našich původních technologií transferovaných do Číny, by jim to tak rychle nešlo. Třeba vyrábět větrné turbíny znamená mít skvělou strojírenskou metrologii - převodovky, které zde musí fungovat, mají značné rozměry a při tom rozměrové tolerance musí být při výrobě minimální. Bez špičkových velkých měřicích portálových strojů z Německa by to nešlo...

8 1
možnosti
Foto

Karma, váš článek mě přivedl na jistou událost se Zelenými i u nás. A sice to, když dvě bývalé poslankyně za Zelené, Jakubková a Zubová, manželka ruského malíře Zubova, pomohly v roce 2009 odvolat vládu Mirka Topolánka. Mám dojem, že Jakubková ještě dnes neví, proč to udělal.:-)

7 2
možnosti
JN

Tak nejspíš proto, že ty dámy si pozdě, ale přece uvědomily, že kandidovat za Zelené, vedené Bursíkem, byl fatální omyl.

Jinak já mám pro změnu dojem, že vy jste tuhle 13 let starou záležitost nerozdýchala ještě dodnes. ;-)

1 3
možnosti
LB

Politici obecně fungují na principu výhodných spojení ideologie s obchodem, takže v případě od občanů izolovaných potentátů ve vysokých funkcích v jednotlivých zemích nebo dokonce v EU se toto riziko zvyšuje o to, že si mohou dělat co chtějí a ještě mají prostředky pro mohutnou propagandu.

V případě Německa, které historicky inklinuje k fanatismu, bych to viděl tak půl na půl: Ano, naivní ovečky pasou opravdu velcí pastevní psi, ale ten z čiré a stejně tak zhoubné demagogie zrozený fanatismus je přinejmenším stejně silným hybatelem.

Bohužel právě to Německo rozhoduje, co se v EU bude dít.

8 0
možnosti
AM

Jako obvykle přesné a jasné, superkarma.

19 0
možnosti
Foto

To jo, jen vaší víře a přesvědčení to moc nenahrává, takže se té karmě docela divím. Ale vy asi moc nepřemýšlíte o tom, co čtete, že?:-)

1 2
možnosti

Bohužel pravda pravdoucí R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,85
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik