Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M70i48l32a81n 52N21e82t20r50h

6. 10. 2022 11:14

Rozpočtová rada je parta vyžírků a např. o zrušení dotací raději nemluví - z čeho by pak žili ?

0 0
možnosti
Foto

I83v37o 87P52a22t26t82a

30. 9. 2022 17:17

Pokud chcete psát seriózně o státním důchodovém systému a jeho reformě, tak si přečtěte následující přednášku z konference Reprodukce lidského kapitálu (vzájemné vazby a souvislosti) 2017 na VŠE v Praze: slideplayer.cz/slide/13563954/

0 0
možnosti

Žádná skutečná reforma není možná.

Můžeme sice osekat státní příspěvky na spoření penzijní, stavební a možná i nějaké jiné, ale v zásadě to nic nemění.

Stát navíc nyní příjde o značnou část daní z příjmů ......

Nezbývá tedy, než zavést progresivní zdanění vyšší základní sazbou daně, než je 15 %, zjednodušit odvod za zaměstnance i zaměstnavatele, zvýšit částku na penzijní a možná i zdravotní odvod, zrušit celou řadu daňových vyjímek ...

Která vláda bude mít odvahu ?

;-)

1 0
možnosti

Vazena pani Kateřino Lhotská. Velmi dlouhy clanek. Nemohu rici "kecani" o nicem, kdyz ctu vas prvni odstavec. O zprave, kterou musime brat vazne. Ona ta zprava prakticky je stejna po celych tricet let Ceske republiky. A bude stejna i v budoucnu.

Neznam vas a velmi malo se vyjadruji k vasim clankum. Duvod jsou v rozdilnem pojeti vedeni statu a take pojeti budoucnosti CR.

I presto chci vam rici vasi neschopnosti rozeznat duvod, proc ta zprava je tak hroziva. Nemluvim o vnejsich efektech, ty nelze odstranit, jen reagovat podle moznosti. Mluvim o moznostech vlad si delat s financemi CR co se jim zlibi. Dava jim to Ustava, ktera byla tak formulovana. Dava vladam dohromady s diktatorskou skupinou zvana "koalice" a moznosti vlady volit jako zakonodarni poslanci, tu neomezenou moc bez kontroly. A vy, jako komentatorka vasi kvality, by mela rozeznat tento fakt. Je uplne jedno, zda jste naklonena na levo ci na pravo. Chci vas tinmto prispevkem poukazat na tento nerad.

Cekam na vasi reakci. To ukazete, zda jste tak s kvalitnim myslenim, jak ten vas dlouhy clanek se ma nam jevit.

0 0
možnosti

Pane Lima, jste vedle jak ta jedle.

Pokud si Evropa sama zvolí jako zdroj plynu ten 3 - 5 x dražší a sama zařídí, že podle ceny tohoto nejdražšího média se budou řídit ceny elektřiny, tak si dobrovolně zvedá inflaci takřka na 20 %.

Tím si Evropa vyhání svoje výrobce tam, kde jsou energie a plyn levnější.

S odchodem výrobců, bude nižší výběr daní, s nižším výběrem daní bude vyšší zadlužování Evropy ..........

Nepěkná budoucnost.

;-(

0 0
možnosti

Vyjádření národní rozpočtové rady sleduji už dlouho. Během Babišovy vlády vydávala mnohem důraznější varování. Proč jste nenapsala nějaký blog už tehdy? Tuto šílenou inflaci rozpoutal právě on tím, že rozdával na všechna strany a ignoroval veškerá varování. Celkem rozdal 800 miliard. Polovinu státního ropzpočtu. To jste byla v klidu? A tato rozdaná suma sama o sobě zvyšuje inflaci o 13%. To vám nevadí?

A o důchodové reformě raději vůbec nemluvte. Kdo zrušil tu minulou? Tu, která se rozběhla v roce 2012 a aby mohla vůbec fungovat, tak musela být zvýšená nižší sazba DPH z 10 na 14%? Kdo tu reformu zrušil a nevrátil DPH na původní úroveň?

Vy tak očividně děláte reklamu a kampaň Andreji Babišovi, že by z toho člověk zvracel.

5 2
možnosti

Pane |Kando, Stanjura chce za čtyři roky rozdat více než bilion korun! O kolik tedy vzroste inflace?

1 4
možnosti
Foto

Zadáním politiků je pouze slibovat, třeba že za nás bude líp nebo my vás ochráníme. Ovšem to platí pouze pro krátký předvolební úsek, pak ztratí paměť.

4 0
možnosti
Foto

"Rozpočtová rada hází hrách na zeď" tak ona je zvyklá. Dělala to celých skoro 8 let, co byl Babiš ministr financí a premiér. :-)

4 1
možnosti
Foto

Včera pan David na demonstraci v Ostravě říkal, že třetina europoslanců jsou idioti, třetina se bojí a ten zbytek to nevytrhne. Hrách na zeď hází zejména v Bruselu.

4 2
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,33
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik