Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Smůla je, že ten mor o kterém píšete je tak rozsáhlý, jako naše závislost na ruském plynu. Tedy vymýcení jednoho nebo druhého v relativně krátké době povede ke strmému pádu. Některé věci se dějí protože se tak sešla doba a podmínky, jiné plánovitě i když to postupně dochází jen málo lidem. Společnost si zjevně umí poradit s nedostatky, překážkami, nemocemi. Jediné s čím si neumí poradit je relativní blahobyt. To se k moci dostávají produkty vyšinutého školství a stane se, že celá Evropa naslouchá nemocné dívce. Dne článek o tom jaké zděšení vyvolalo především v Německu její prohlášení o potřebě udržení provozu jaderných elektráren. Tak jestli je politika EU závislá na podobných exotech je pak snadnou kořistí pro mezinárodní kapitál. A když něco chystáte skoupit a ovládat a máte k tomu moc, dosáhnete rozvratu aby se cena snížila na zlomek. Na každé krizi ať přirozené (ekonomický cyklus nebo změna podnebí) někdo vydělá. Zlaté pravidlo - sleduj tok peněz se ukáže až krize nějak pomine. Jenou to přijde a my se probudíme v cizích rukách. Kde potom budou pánové Kvapilové a podobní rozumbradové se svazáckou jiskrou v oku?

25 1
možnosti
MK

Celkem jste to vystihl.R^

3 0
možnosti
JH

J70a31n 82H43a12r35v12a66n

13. 10. 2022 10:32

Co taky jiného čekat od vládního slepence, který vede politolog :-/

Politolog umí jen bezobsažně plkat, důležitě mávat rukama a ... toť vše (ev. někam rychle odjede se vyfotit).

Stačí si přečíst, co dnes Kalousek v novinách o téhle vládě říká. A že on Babiše nijak nemiloval.

21 12
možnosti
ZD

Trefné! Jen se mi začíná zdát, jestli není chyba považovat je za nemoudré. Svaluje se na ně tedy všechno, ale mají kolem sebe odborníky a přesto jsou jejich výstupy marnost nad marnost. Pokud se tedy osobně nevydali cestou obětních beránků za "vyšší cíle", které jim někdo objasnil. Naši politici, stejně jako politici z EU mají jedno společné "hnízdo poznání". Někde společně absolovovali a políbili někomu prsten. Takže neumí, nebo naopak umí?

13 1
možnosti
JG

Hezky napsaná úvahaR^

12 1
možnosti
JK

Tento blog je varovným příkladem, kam až to může dojít, když místo lidí, kteří různým problematikám rozumí, do nich soustavně kecá a všem radí kdejaký pojišťovák.

4 24
možnosti
Foto

J39o41s97e29f 62B50á13r55t49a

13. 10. 2022 13:15

Takových lidí, kteří ničemu nerozumí máme plnou vládu. I ti pojišťováci by to dělali líp.

14 1
možnosti
JT

Jak by řekli Cimrmani: "jde to rychleji, než jsem čekal" a v souvislosti s VW mě taky napadla proměna MB a okolí v Detroit. Náraz do zdi nám obrazně rozbije čela, ale třeba se lidem v těch hlavách konečně rozsvítí. Tobě R^ ale hodně neveselej.

24 0
možnosti
KL

Díky Honzo a tomu neveselýmu R^ rozumím. Já taky neskákala radostí, když jsem to psala...

11 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 38,95
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik