Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J75a52n 97R10á18ž

20. 10. 2022 18:35

Zásadním problémem planety je přelidněnost. Vše ostatní jsou důsledky.

Green Deal a další pokusy o realizaci ekologických utopií, jsou jednou z mnoha součástí sebedestrukčního procesu evropské civilizace, který už zastavit nelze. Nejsme první civilizaci, kterou sebedestrukce dostala do propadliště dějin. Takže nic nového.

1 0
možnosti
ZZ

To je sice pravda, ale zkuste v arabských státech, Africe či Indii a Pákistánu navrhnout sterilizaci - se zlou se potážete.

;-)

0 0
možnosti
MR

Zajímavé je i to, že ekologie a ochrana planety se vlastně vyskytuje v určité části vývoje každé generace do minulosti a bude to i do budoucnosti, starší generace už tím tolik netrpí. Připomenu třeba hnutí brontosaurus ...

Co je zde ale jiné, je to že nastávající generace jsou pod silným vlivem pravé mozkové hemisféry, kde je cit pro celek, láska, kreativita, duchovnost, chybí zde vnímání a cit pro realitu a řád což je v levé mozkové hemisféře. Právě pravá mozková hemisféra začala dominovat po druhé světové válce, díky velkému úbytku mužské populace, došlo na feminizaci školství a společnosti a v rámci EU, ženská revoluce na vedoucích pozicích ministerstev, premiérů a vrcholných managmentů, což je na jednu stranu pozitivní, vlastně se učíme realitě, jak spravuje a vidí svět pravá mozková hemisféra, a to v určité dynamice od mateřské formy až k feministkám. Došlo i k rozpadu klasických velkých rodin kde žilo a na výchově se podílelo více generací, dnes už to jsou ženy samoživitelky. Což vytváří bludný kruh, kde chybí zdravý mužský vzor, otcovský přístup, který nechá své potomky občas pořádně si nabít a projít so zkušenostmi.

Evropu zachvátila ochranářská mateřská politika, jež stvořila skleníkové generace, jež dnes už plně řídí společnost. Projevy pak jsou zde multikulturalismus, sochaborectví, nebinární pohlaví, eko teror atd. Společnost se jim prostě bojí dát zkušenosti které hodně bolí, ale z uhlí vytvářejí diamant, osobnost. Tím pádem se zde vychýlilo těžiště reality zcela mimo, neboť zde platí zákony vytváření vědomí každé generace, kde základ a berná mince je stav doby do které se rodí. Ochrana klimatu, přírody, prostředí prostě patří k vývoji a je vývojovou fází každé generace, to co s tím následně pracuje a formuje je aktuální stav té či oné doby a dnes je zde pořád sázka na mladé generace, což je čistě přírodní instinkt jak mateřský, tak otcovský,

3 0
možnosti
MR

zajistit tím své potomky, ale zde je to jen na hmotné úrovni, duševní a duchovní úroveň se vytváří jinak a to tvrdostí života.

2 0
možnosti
Foto

J50o84s67e79f 41B86á50r72t70a

20. 10. 2022 10:12

Technický pokrok a směrnice EU jsou v přímém rozporu.

2 0
možnosti
MM

Prohlásil odborník! :-/

0 2
možnosti
OD

Máme tu dva druhy lidí. Jedni vidí, že prostá data ze statistik - stejně jako u pojišťovnictví, které je doménou této "odbornice na životní prostředí" - ukazují, že klma se prostě mění a někteří z nich z toho viní lidi. Předstírat, že dvě stě let globální průmyslové revoluce nemá na klima žádný efekt, to prostě také nemůžeme, protože lze konkrétně spočítat, kolik materiálu, který tam nepatří, dodáme do vzduchu tím, že prostě "moderně žijeme". Takže částečně mají pravdu, je otázka, jestli mají řešení.

Ti druzí jsou přesvědčeni, že se nic neděje (zde u nás), takže je to celé politika a lež. Ano, je to politika, romantická, mladistvá, pěkně si jí pamatuji z osmdesátých let jako módní forma protestu proti normalizaci. Proto mne překvapuje, jak rychle na to zapomínáme. To ovšem neznamená, že pod tou politikou neleží věcný problém.

Jako pojišťovák bych se neradoval, čeká je doba finančního krvácení. Teď doroztávají Alpy, permafrost se změní v sypkou haldu a ta se vydá směrem dolu do údolí. A lidé začnou odcházet.

Voda dochází pomalu, ale trvale a to i u nás. Ve východních Alpách přestává mrznout i sněžit, Dunaj brzy přestane být splavný jako Rýn letos. Kolik zboží se nepřesune?

Polární zalednění se zmenšuje. Ta voda z něj buď stoupne hladinu v kapalném stavu nebo způsobí ještě větší divočinu ve fázi páry. Je libo pravidelné náhlé záplavy a tornáda?

Na spoustě míst se už nedá žít, ale ti, kdo tam žijí, nechtějí umřít, tak jdou za tím, co vidí na smartphone, do civilizace. Dnes je nepobíráme, neumíme je zastavit, bude jich daleko více a půjdou tam, kde se žít dá. Je jich daleko více než nás. pokud si rozbijeme tu chatrnou formu kompromisu, který je mladý a zelený, protože EU dnes dorůstá do své přirozené kontinentální velikosti jako něco úplně jiného, než bylo to, co po válce založili ti šťastnější pod knutou USA, budeme v tom ne jako půl miliardová "menšina" v globálním chaosu, ale jako "rezervace 10 milionů Hobbitů.

2 0
možnosti
Foto

Píšete "Voda dochází pomalu, ale trvale a to i u nás."

Mohl byste prosím toto tvrzení pro oblast "u nás" doložit daty?

Vytáhl jsem si data z Klementina za posledních více než 200 let (od roku 1804) a podle grafu to nevypadá na nějaký znatelný rozdíl ve srážkách proti minulosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,04
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik