Diskuse

Zelený tunel

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J19a54n 28H11o64r50n24í25k

25. 11. 2022 14:21

Solární tunel byl ukázkový tah na bránu, tedy ze strany lobbistů na stát. A tím se fotovoltaika silně zdiskreditovala.

Doufám, že momentálně podporovaná řešení ostrovních, či částečně autonomních systémů, tohle stigma mít nebudou :-). Dle mého je to teď krok správným směrem - vzhledem k energitecké krizi, nestabilitě dodávek plynu apod.

0 0
možnosti

Ostrovní elektrárny mají výrazně nižší podporu.

0 0
možnosti

Všichni tihle klimakteričtí tzv. "aktivisté" by měli jít příkladem a okamžitě ukončit svojí uhlíkovou stopu. Jakýmkoliv způsobem. Třeba Macocha je krásné a hlavně hluboké místo. Klima, zejména ve společnosti by se zlepšilo a hned by se lépe dýchalo.

0 0
možnosti

Hele, nech Macochu pro nás místní sebevrahy. Ještě je tam nalákáš a buď to bude celé oplocené, nebo bude dole taková vrstva organické hmoty, že to poctivý sebevrah přežije.

2 0
možnosti

..... sa obávám, že konkrétně Evropa bude mit po týhle zimě úplně jiný starosti než nějakej "zelenej tunel"!,- ...... ekonomika, energie, sociální politika, nelegální migrace, válka atd., to budou priority!,- po nějakým "zelenu" a Grétě nikdo ani neštěkne! Nóóó, a pokud nad tem budou ty netáhla v Bruselu dumat dalších pět jařin, jak nad zrušením letního/zimního času, pak už žádná Evropa stejně nebude existovat, tudíž ty fantasmagorie nebude kde aplikovat! ;-(EU

1 0
možnosti

EU to ale dodnes nedošlo !

:-(

1 0
možnosti

Vazena pani Kateřino Lhotská. Hezka uvaha. Uvaha o nemoznosti něco udelat podle toho "zeleneho silenstvi".Jen vyhazovani penez bez moznosti zlepseni Jako technolog, ma pracovni napln vzdy byla vylepseni procesu vyroby z pohledu dnesnich moznosti. To slovo "dnesni" se vztahovalo na den, kdy jsem probiral znovu ten proces sestaveny drive.

Muj usudek k otazce "green deal" vychazi z osobni uvahy, co je prekazkou k tomu cili se dostat. Zanedbavam lidskou neschopnost v onlastech, ktere mohou byt v budoucnu prekonany. Vsak dostavam se k problemum, ktere v jednom pripade je resitelne (vsak drasticky) a druhe absolutne neresitelne.

Zde ty dva problemy jsou: Rust populace a usmerneni planetarniho a vesmirneho pusobeni na nas zivot.

Rust populace je tou nejvetsi zatezi na zivot nasi civilizace. (1945 = 3,5 miliardy a dnes, 2022 = 8 miliard obcanu)

Druha cast problemu je NESTABILITA nasi planety v dusledku vnitrni struktury a vnejsich sil, ktere jeste dnes nedokazeme osvetlit. Usudek a to velmi nekvalitni, prichazi ze znalosti historie nasi planety a take z male znalosti pusobeni slunce.

Snaha zde je. Je v rukou neuvazenych politickych idiotu, kteri veri jen te casti "vedcu", kteri hlasaji jen ty problemy a jejich reseni, ktere chteji politici slyset. Levicovske dogmaticke mysleni sveta to podporuje i nasimi penezi. (viz Egypske shromazdeni a umluvy) To, ze tato politika nas dela chudcimi, je omlouvano vyvolavanim strachu o budocnosti. Vsak reseni budoucnosti pomoci politiku v minulosti nemelo mnoho uspechu.

2 0
možnosti

Kde jste proboha vzal těch 3,5 mld v r.1945? Oficiálně 1950 - 2,5mld.

1 0
možnosti

J53a72n 97R48i76c50h53t79e19r

24. 11. 2022 15:10

Ono je to daleko prostší - tyhle zelené projekty jsou schopny fungovat, pouze jsou-li dotovány.

EU ani státy žádné peníze nemají a negenerují, musí je vybrat na daních.

Daně platí podniky spotřebovávající energie a lidé, kteří v nich pracují.

Pokud téměř z roku na rok nastane energetická krize (jako nyní), pokud alternativní zdroje nebudou schopny nahradit dnešní spotřebu energií (což nejsou), začne se likvidovat průmysl a tedy i jeho zaměstnanci. Ti všichni přestanou platit daně.

A náhle nebude z čeho celou tu zelenou slávu subvencovat.

Jinými slovy - můžeme si dovolit jen to, na co si vyděláme.

Jenže to je pro leckoho dost těžké pochopit...

5 0
možnosti

Inu, proč na "zelenou" demagogii nezareagovat "anti zelenou" demagogií?

1. Je celkem samozřejmé, že ti, kdo usilují o "zelené" řešení, dávají důraz na cílené omezení lidské aktivity na úroveň, která výrazně neovlivní přirozené pochody na planetě, méně se však ve svém úsilí zaobírají tím ,jak navrhovaná opatření ovlivní komfort běžného konzumenta. Jsou - jako všichni levicoví aktivisté - ochotni "trpět" a očekávají, že všichni ostatní budou následovat - vždyť je vše jasné a čisté.

2. Pak tu máme ty, kdo vynalézají, jak vydělat na čemkoliv, co se stane. Ti privatizují přírodní zdroje, nacházejí cesty, jak "ztržnit" i restriktivní opatření jako jsou emisní povolenky, z bohulibého nápadu fotovoltaikou "zezelenat" domácí spotřebu udělají byznys "jen pro licencované profesionály" a domluví státní subvence tak, jak je popsáno u solárního tunelu.

U něj byla původní myšlenka lokalizovat zdroje, které svou kapacitou pomohou domácnostem "zeleně" snížit spotřebu energie ze "špinavých zdrojů".

Jak říkají sovětští soudruzi, "Snažili jsme se, ale dopadlo to jako obvykle".

Z nápadu, jak státní subvencí pomoci baráčníkům, levněji a zeleněji zásobovat své domácnosti fotovoltaikou se náhle stala hra o to, jak vytáhnout ze státní kasy peníze na soukromý byznys. Z něj neprofitoval ani jeden "zelený štváč", ale lidé, kterým je životní prostředí ukradené, oni jen chtějí "po česku" nahrabat prachy levárnami. Stejně jako soláry dopadly emisní povolenky. Opět zasáhla "neviditelné ruka trhu" a z povolení překročit emisní limity pro vybrané strategické podniky se stala "tržní" šmelina, na které profitují obchodníci finanční.

Došlo k něčemu podobnému, jako kdybychom si řekli, že parkovacích povolenek je více, než je fyzických parkovacích míst ve městě, proto ti, kdo si za poplatek pořídili rezidenční kartu, mohou teď v aukci vylicitovat své parkovací místo.

Máte "právo na rezidenční parkovací povolenku, ale místo si koupíte v aukci.

5 1
možnosti

Je zvláštní, jak člověk, který se chová jako hulvát, dokáže vyplodit myšlenek bez hlavy a paty. Caesarovi stačilo napsat Veni, vidi vici a tuto větu zná celý svět. Na myšlenky pana Dubovského si nikdo nevzpomene ani za týden.

1 5
možnosti

Karma. Je zvláštní, že se nikdo nezamyslel nad situací v 10. století, kdy bylo také globální oteplování a objevitel ostrova Grónsko jej nazval Zelenou zemí. I přes skutečnost, že se všude topilo dřevem, nastala v 17. a 18. století malá doba ledová, která byla příčinou mnoha válek a také francouzské revoluce. Co bude lidstvo dělat, až nastane za sto let další malá doba ledová? Úplně stačí, když vybuchne nějaký supervulkán, jako se to v minulosti už několikrát stalo a budeme mít několik let roky bez léta.

9 0
možnosti

Joj, také jsme měli ledovce v Krkonoších a ještě před tím jsme tu měli dno moře. Jděte s tohle argumentací do... 10. století.

1 5
možnosti

Moc dlouhé, nedočetl jsem. Jen mi přijde zajímavé, že někdo v zemi kde byl v přímých všeobecných volbách zvolen prezident Zeman, někdo vyčítá aktivistům nákup zboží z Číny.

0 4
možnosti

Jestli to není tak, že teď se odstřiháváme od dominantního dodavatele levných energií a chceme vlézt do stejného chomoutu dominantního dodavatele technologií k výrobě občasných zdrojů.

6 1
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,43
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik