Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dezinformace Je úmyslná zpráva, informace a jejím cílem je někoho poškodit anebo obelhat a oproti fake newsj a to jsou zprávy, weby, které se tváří jako zpravodajství, ale nedosahují zpravodajských standardů, vede je jeden člověk, bez kontrolních mechanismů a pak tu máme Hoax je falešná, chybná, lživá zpráva, která má poplašný charakter.

5 0
možnosti
ZD

Kolik kontrolních mechanismů je například ve fóru24? Nevede je jeden člověk a je to výkladní skříň dezinformací.

3 6
možnosti
LB

S tím, jak nebezpečně přibývá nesmiřitelných protivníků v politických názorech také ubývá snahy znát skutečnou pravdu, pokud by neodpovídala názorům a představám dotyčného. Proto veřejný prostor začíná překypovat těmi šokujícími odhaleními šiřitelů výmyslů a bláznivin všeho druhu i zcela konkrétně politicky zaměřenými demagogy, kteří tvrdí, že tzv. odhalují dezinformace. Jejich pokračováním je pak současná vláda, která v tom vidí důvod k zavádění cenzury. Dalším jejím důvodem je samozřejmě fakt, že životní úroveň spolu s klesající ekonomikou bude klesat, přibude tedy různých reptalů a která vláda by v takové situaci nepřivítala možnost mít "legální" nástroj, jak jim zavřít ústa?

7 2
možnosti
ZD

Souhlas. Vidím i souvislost se stoupajícím počtem studentů politologie a dalších "nezbytných" disciplín pro společnost. Stále se zvětšují zástupy těch, kteří jazykově vybaveni hledají jakoukoliv skulinku, jakoukoliv příležitost, která by jim umožnila uchytit se a uživit se. Takže mozků, ochotných k jakýmkoliv rozborům jakýchkoliv jevů stále přibývá. Jeden to dotáhl až na premiéra.

4 3
možnosti
ZD

Zcela to vše o čem píšete připomíná upocenou snahu bolševika ještě více utěsnit bývalou železnou oponu. A když nešla utěsnit úplně (nerušené vysílání Hlasu Ameriky například) nastolili takovou atmosféru, aby se se za informaci rozvracející náš systém dalo prohlásit "cokoliv". A "kdokoli" se mohl následně potrestat. Vzpomínám na vandrácké časy, kdy stačilo v navštěvované hospodě zazpívat o tatíčkovi Masarykovi, přidat pár vtipů a byl čas zmizet. Zanedlouho rozhodně přijeli bdělí policisté kontrolovat občanky. O nic nešlo jen o kontrolu ne?

6 6
možnosti
JS

Doporučuji si přečíst skvělou, ovšem drsnou knihu Putinovi trollové, potom možná pochopíte...

2 0
možnosti
JK

Jak jste z výroku Petra Fialy odvodila, že by měl někdo určovat, které názory jsou správné?

14 4
možnosti
ZD

Z přesné citace jeho slov. Pokud nechápete psaný text, najděte si přesné znění jeho výroku.

6 4
možnosti
JK

Dezinformace se nedělaj kvůli tomu, aby lidi věřili tomu, co ty dezinformace říkaj, ale kvůli tomu, aby nakonec nevěřili vůbec nikomu a ničemu.

Což se daří velmi.

7 1
možnosti
ZD

V tom máte zčásti také pravdu. Jako příklad účelového zmatení občanstva jsou balónky vypouštěné jednotlivými ministry/ministerstvy této vlády. Následně je potom - jako skutečné dezinformace - musí "ošetřovat" sám velký signalista.

2 1
možnosti
Foto

Pan Fiala se , domnívám se, vyjádřil nešťastně, když použil slovo boj. Zřejmě neměl na mysli represe, ale právo podrobovat názory konfrontaci s názory jinými za použití argumentů. A to skutečně není cenzura.

Pan Pojar by se nemusel zabývat definicí pojmu desinformace, kdyby si vystačit s pojmy pravda a lež, případně záměrná lež, jejímž účelem je dezinormovat a manipulovat veřejné mínění , tedy takzvaně lidí zblbnout vlastním předstíraným blbstvím.

Vaše zlehčování vlivu dezinformací a lží nesdílím. A to nejen proto, že vliv konkrétních bludů se na sociálních sítích okamžitě projevuje výkřiky často mnohem větší brizance, než jakou měl původní blud.

10 0
možnosti
ZD

Moc jste nepobral, že spíše než boj se jedná o nevhodný výraz "názor". Stačí tedy aby si "bojovník" myslel, že máte nesprávný názor a začne bitva o vaší nápravu.

Žonglovat stran politiky s pojmy pravda a lež je značně infantilní.

A pravidelně předvádíte to o čem píšete. Neslušné výkřiky aplikujete na odlišné názory. Ne na skutečné činy - stačí špatný názor a zpoza cedníku se toho vyhrne!

Hezký den přeji.

1 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,80
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik