Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J65i11r96i 40T43i92c54h67y

21. 7. 2023 16:17

Skvele, jen bych zpochybnil, ze residua zapadu zustavaji treba u nas. Pronikani zhoubnych idei zapadu k nam je v plnem proudu a pomateni znacne casti naroda v nekterych zasadnich otazkach je jeste horsi.

9 1
možnosti
RP

Ano. Západ se za ty roky od Sametu začal sám kazit a hnít.

2 0
možnosti
Foto

Západní , západní civilizace nebo Západ je souhrnné označení pro mnohé státy Evropy, které pojí podobné kulturní, hodnotové a společenské rysy jako svoboda, lidská práva, vláda práva, rovnost, individualismus, tolerance a demokracie ke to společná kultura ovlivněná řeckou filosofií, římským právem a křesťanskou a kulturou.

2 0
možnosti
Foto

A proto to lehne vše najednou.

2 0
možnosti
JF

J13a40r24d48a 10F78i46c73e88k

21. 7. 2023 15:38

To rušení účtů několika jedincům v GB není zdaleka vše. I v EU mají zatím velké firmy povinné tzv ESG v rámci něj tak například banky nepůjčí na "fuj, fuj" projekty. Takže si můžete třeba zkusit půjčit na vybudování střelnice. V blízkém budoucnu nás čeká, že nepůjčí firmě, která nezaměstnává dost LQBT+ osob a podobně.

Pokud s tím nic neuděláme bude následovat nevhodnost spolupracovat s nedostatečně progresivními firmami, protože by se tím "pošpinila" progresivita a pověst vlastní. A přijde to rychle, velice rychle, progresisté tlačí na pilu! Což je taky jediná naděje, že by tlak mohl vést k "rozbití pily"!

13 1
možnosti
Foto

J24a10n 36Š72i54k

21. 7. 2023 14:20

Znepokojivé signály, jsou jen pořád znepokojivé signály, nic víc. Pokud jste tedy Váš signál nenapsala na moták, který někdo vynesl z utajované věznice. Současných věrozvěstů co bude a co nás zlikviduje je už tolik, že podle nich západní civilizace dávno zanikla, hladoví senioři s podvýživenými dětmi už dávno zemřeli na ulicích a věznice s vězni nesvobody praskly ve švech. Popularita se na signálech hrabala dobře vždycky ve velkém. Hezký den

10 16
možnosti
ZD

Byly prognózy o konci té které civilizace - a že jich opravdu bylo - doprovázeny vražednými jevy na ulicích metropolí, které vidíme prakticky denně? Byla kdy - v dohledné minulosti - tak masivní migrace tak nepřizpůsobivých mentalit? Abyste jednou znepokojivé signály nepoznal až v okamžiku když vám bude - obrazně řečeno - někdo klečet na krku.

12 5
možnosti
PB

.... to říkám porád,- za komančů bylo aspoň ještě porád kam emigrovat

19 0
možnosti

Souhlas, že netřeba přejímat ze Západu každou blbinu (a že jich tam teď přibývá jako hub po dešti). Ale neplést si to s tím, že budeme akceptovat jen to, co se nám hodí, a "vyčůraně" odmítat vše, co je pro nás nevýhodné bez ohledu na princip solidarity v rámci společenství.

6 4
možnosti
Foto

Dobře jste to napsala, paní autorko. I když mě přeplněné obchody nebraly nikdy. Příroda a lidové umění jsou krásné na všech světových stranách, to ostatní je nedůležité a pomíjivé

4 1
možnosti
JZ

Česká republika na Západ nikterak nepatří. Jenom připomenu:

ČR má, podobně jako Slovensko, Maďarsko, Bulharsko, nebo Srbsko kremlofilní většinu nebo pluralitu. České obyvatelstvo stále chápe Západ podle not někdejší protektorátní propagandy--jako zvrácené, rasově problematické, pokrytecké pseudodemokracie atd, nemusíme to opakovat, známe ty žvásty všichni. Historizující hledisko samozřejmě odděluje ČR od Západu velmi dramaticky--stále viditelný vliv někdejšího nevolnictví, pozdní nástup industriální revoluce, neexistující kontakt se zámořím, nepřekonatelné dědictví bolševismu

jsou tohle naprosto neplodné, infantilní diskuze, které mají za účel zamaskovat českou neschopnost postavit kilometr dálnice nebo uspořit tisícovku na důchod

3 12
možnosti
Foto

Dobře a srozumitelně napsáno. Proč nebýt aspoň trošku svoji a nepřebírat každou blbinu, a že jich je čím dál víc...třeba ty platební karty, kruci kdo má co komu nařizovat, jakou formu platby zvolí, případně nezvolí. A ta Sněhurka, to už je zvrácenost. Kdo ví, jak časem dopadne Budulínek o Červené Kakulce nemluvě.

16 1
možnosti
KS

Si buďte svůj, já jsem taky svůj

0 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 38,22
  • Průměrná čtenost 4934x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik