Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Rušení účtů lidem se špatnými názory se odehrávalo i v USA.

5 1
možnosti
LV

Tentokrát s Vámi, paní Lhotská, souhlasím do poslední tečky.

5 2
možnosti
PS

Patříme na západ. Možná to tak vidíme nebo chceme ale.. Pamatuji si jak měl můj bratr nařízeno že mě musí brát s sebou. Mezi jeho o tři roky starší vrstevníky. Taky jsem si připadal že patřím do party. Až po letech mi došlo že jsem byl pouze tolerován a využíván. Takže ano jsem v partě velkých kluků kterým vyhovuje naše montovna naše malé mzdy co odsává dividendy a čerpá spoustu výhod. Jsme v partě co nám nařizuje jak co dělat co nedělat a nebere moc ohled na naše zájmy. Máme drahé potraviny protože jsme menší trh a ti velcí kluci se prostě dohodnou. Velcí kluci nám také tvrdí že naše horší kvalita potravin je dána naším specifickým trhem.

Ano chci patřit na západ ale jako rovný s rovným. Chci aby EU spolupracovala ekonomicky ne ideologicky. Víte západ má mnoho výhod o tom není sporu. Jenže to jsou pozůstatky minulosti. Teď momentálně západ své výdobytky ničí greendealem a migrací. Takže ano chci aby to tu bylo jako v Německu ale v Německu před 20 lety kdy jsem mohl jít na koupaliště a neriskoval konfrontaci od "uprchlíků" jak jim říká naše milovaná ČT.

14 4
možnosti
LV

Ale my patříme na Západ jako rovný s rovným. Dokonce patříme mezi ty rovnější. Západ nemůže za to, že jsme si tady 40 lety komunistického pokusu o jakýsi sociální stát totálně zdevastovali ekonomiku, životní prostředí, a koneckonců i mezilidské vztahy. A přesto ten Západ do nás sype miliardy Eur - a to musíte přiznat i Vy - aby nám toto naše zaostání pomohl překonat a abychom se mu ve všech směrech přiblížili.

Důsledkem toho, že tady Západ investuje, je to, že odsud také odvádí zisky. Je to logické, demokratické a zcela korespondující s principy volného trhu.

Jestliže tedy naříkáme na to, že máme západní ceny, ale mzdy východní, není to chyba Západu, demokracie nebo kapitalismu. Je to důsledek devastace, kterou jsme připustili, nebo si nechali vnutit.

To, že se Západ stále více stáčí doleva, v tom máte pravdu. Za rok jsou Eurovolby, dejme jim konečně takovou vážnost, jakou si zaslouží, a zvolme lidi, kteří toto levičácké tažení zpomalí nebo utnou. Pokud k nim budeme přistupovat jako k hitparádě, nic se nezmění. A bude to zase jen naše vina. Já jsem přesvědčen, že Poláci či příslušníci pobaltských národů jsou s námi na jedné lodi a že když se zástupci těchto zemí v Europarlamentu spojí, vytvoří už docela významnou sílu.

14 2
možnosti
Foto

Souhlas, Katko. Tohle je vše jen začátek a Sněhurka bude časem totální prkotina, i když se mi z toho zvedá žaludek. Disney, současná výkladní skříň fanatického progresivismu. Tisknutí peněz je ovšem mnohem větší a také patřičně skrytější problém. Pomalu se opravdu přechází k sociálnímu státu z obchodní soutěže. Karma

15 0
možnosti
AL

Západ odříznutím se od svých duchovních kořenů nespěje k prosperitě, ale k úpadku. PAřížský kardinál Lustiger: "Evropa třikrát odmítla svou budoucnost: schválením rozvodů, schválením potratů a schválením manželství homosexuálů".

7 5
možnosti
JK

Víte, že...

ve Vatikánu je sex legální od 13 let?

1 0
možnosti
JZ

Patřit na Západ znamená patřit do určitého civilizačního okruhu, kde se dodržují pravidla, platí vymahatelnost práva, a existuje nezávislá justice. Je tedy s podivem, že ti, kteří mluví o Západu, tady jako Petřík velebí Rusko, které ovládá putinovská mafie, neexistuje ochrana soukromého vlastnictví a Putinovi kámoši Vám mohou kdykoliv sebrat majetek za podpory tamní policie a justice.

Mohu mít vůči Západu výhrady, a mám je, ale pořád lepší než mafiánské a zločinecké Rusko.

16 7
možnosti
PS

"Patřit na Západ znamená patřit do určitého civilizačního okruhu, kde se dodržují pravidla, platí vymahatelnost práva"

Západ se také vyznačuje množstvím no-go zón. Jak se vymáhá právo v no-go zóně ?

Švédsko už oficiálně doporučuje nechodit na určitá místa. Zde selhává základní funkce státu(ochrana) tady máte právo akorát tak utíkat.

17 3
možnosti
Foto

V minulosti jsme se učili, že jsme Slované, noví vykladači dějin přišli s ideologií, že jsme Germáni mluvící slovanským jazykem.

A kam patří současná západní Evropa?

Ve Velké Británii je předsedou vlády hinduista, jehož rodiče jsou afrického původu, starosta Londýna je muslim pákistánského původu, Francie je v plamenech, v Německu zavírají koupaliště...

V naší zemi jsme budováním společnosti "západního typu" pokročili tak daleko, že současná mladá generace bude mít finanční prostředky sotva na "byty" 9m2... https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-reality-skladaci-stolek-a-spolecna-pracka-tak-vypada-nejmensi-bydleni-v-cesku-233621

Myslím si, že v současné době sami nevíme, kam patříme...

15 11
možnosti
JK

A u nás byl nedávno prezidentem Putinův kamarád Miloš Bamberg Zeman, předsedou vlády Paroubek, hejtmanem David Rath a teď je ministrem financí Stanjura.

3 0
možnosti
LB

Jistě, tady je zásadní rozlišit ty, kteří chtějí, abychom patřili na Západ od těch, kterým je v zásadě fuk, jestli nám vládne RVHP v Čele se Sovětským svazem, nebo EU v čele s Německem, hlavně, aby nám někdo vládnul a jim dával noty, co s tou podřízenou lůzou dělat. Obávám se, že těch druhých je nejvíce právě mezi těmi, kteří nejvíce křičí o naší příslušnosti na onen "Západ".

8 7
možnosti
JZ

Pak je tady SPD, která z nás chce mít kolonii Ruska.

13 8
možnosti
JK

Nevím jak vy, paní autorko, ale já vidím rozdíl mezi východem a Západem na výplatní pásce.

3 0
možnosti
Foto

To paní autorka možná také, jen trochu obráceně.

1 10
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 38,23
  • Průměrná čtenost 4934x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik