Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Autorka má potřebu podpořit protievropskou a proruskou galérku v čele s Klausem a vyráží do boje. Kromě jiné snůšky nesmyslů přichází i s tím, že za komunistů v područí SSSR to bylo vlastně lepší než dnes, protože nebyla ohrožena naše národní suverenita!!

To mne jako pamětníka šokuje, tehdy žádná národní suverenita nebyla, byli jsme tu zavřeni, nemohli jsme cestovat, odříznuti od informací, nebyla žádná svoboda slova, tisku...Dnes máme naprostou svobodu, svobodné volby...EU má hlavně ekonomické výhody, pokud má fungovat - a to je náš hlavní národní zájem - musí mít nějaká společná pravidla a rozhodovací mechanismy. Z unie můžeme klidně vystoupit jako Británie, nijak nás neomezuje. S Ruskem by to bylo jiné - viz Ukrajina, Bělorusko....

9 9
možnosti
Foto

To se mi právě líbí, to jak pestré může být tištěné slovo. Nevyjadřuje sice osobní zabarvení autorem, ale co všechno se můžete dočíst. Já například jsem nic takového jako vy nečetl a už vůbec ne glorifikaci komunistického období. Ale občas bývá přání otcem myšlenky a tak se někdy v textu objevuje to, co by tam čtenář chtěl vidět.

10 1
možnosti
JP

Autorka v článku několikrát projevila, že sdílí pocit bezvýznamnosti České republiky tím, jak používá nálepku bruselská vrchnost. Takto totiž uvažují lokajové, kteří hrbí hřbety a leští kliky před vrchností, s pocitem své nicotnosti.

Součástí té domnělé vrchnosti jsou ve skutečnosti také naši reprezentanti řádně zvolení v demokratických volbách, kteří mají možnost ovlivňovat rozhodování. Pokud si autorka myslí, že nemají, protože jsme příliš malí, je jí ten pocit bezvýznamnosti tím více vlastní.

Jestliže ministr Dvořák se vyjádří o naší koruně jako o miniměně, odpovídá to skutečnosti. Nevím o jiné zemi, kde by se platilo korunou ani o tom, že by koruna byla pro jiné země atraktivní.

8 9
možnosti
Foto

Teda, klobouk dolů, to se vám o pravdu MOC povedlo, dobrá argumentace, dobře napsáno.

Jen bych drobně připodotknul, že účastníci eurozóny mají POVINNOST podílet se finančně na sanaci propadů finančně nezodpovědných členů - viz v minulosti Řecko.

17 0
možnosti
EH

Na Řecko se už asi zapomnělo, protože ani kritici Eura tím neargumentují.

0 0
možnosti
Foto

Ministr Dvořák nevybočuje z řady neumětelů ve vládě, ale ideologicky je velmi pevný.

13 0
možnosti
Foto

Souhlas. O euru by měly rozhodovat strany s velkou voličskou podporou. Nebo referendum.

Pidistrany a jejich pidiministři by měli řešit pidiproblémy.

18 5
možnosti
HH

Má takový pocit, že vládní koalice má ve sněmovně pohodlnou většinu...což souvisí s faktem, že je volilo nejvíce lidí ve volbách...

5 1
možnosti
LU

Případným vstupem do eurozóny se tedy rozhodně nestaneme členy „elitního klubu“, ale spíše „spolku úvěrově méně spolehlivých“.

Dlh eurozóny 91% HDP,

dlh USA 95% HDP,

dlh Británie 100,1% HDP,

Dlh Japonska 260% HDP,

Tzv, štáty " rozvíjajúce sa ekonomiky" kde patrí 10 členný spolok BRICS a 49 ich sympatizantov, má dlh tesne nad 60 % HDP.

Česko je najrýchlejšie sa zadlžujúci štát EU, dlh pred pandémiou v roku 2019 30,2% HDP, dnes 45% HDP, s vyhliadkou ďalšieho navyšovania.

Splnenie základných podmienok vstupu do eurozóny, sú pre Česko dnes aj v najbližšom období nemožné,

4 0
možnosti
HH

No porovnáváte neporovnatelné...Rusko např. nemá takový dluh, protože během 30 let dvakrát zbankrotovalo (což je fakt na nobelovku, vezmete-li v úvahu to nerostné bohatství a nulovou starost o lidi, přírodu apod.), takže mu moc ostatní nechtějí půjčovat...

3 1
možnosti
HH

Je potřeba si nechat elitní Českou Korunu a vyhnout se spolu bankrotářů!!! Přišli bychom tak o možnost suverénně řídit skrze ČNB českou ekonomiku i měnu a bez koruny bychom nemohli mít dva roky hrdě nejvyšší inflaci v EU, utratit 1/3 rezerv na ochranu kurzu, a dopřát lidem komfort v podobě vyřešení dilematu, zdali si vzít hypotéku tím, že je úrok na 6,5 %...

Takže souhlasím se všemi negativy přijetí Eura, které autorka v blogu pospsala...počkat...??

2 0
možnosti

Nejvyšší inflaci v EU měly Estonsko, Lotyšsko a Litevsko, tři státy platící už dávno eurem a jedny z největších eurohujerů celé Unie vždy, bez rozmyslu a horlivě plnící to, co si EU vymyslí

11 0
možnosti
JZ

Jak už jsem napsal dříve, euro je téma pro odborníky, nikoliv námět pro lidovou diskusi, natož referendum.

5 5
možnosti

Pravda, proto by se Pekarová měla zdržet komentářů....

18 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 38,94
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik