Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I43v80a27n 11L72a81c96k75o

4. 3. 2022 8:13

Porovnám s "tónem" předcházejících blogů autorky, přihlédnu k podlému a zbabělému (jak jinak) komentu pana "Dandy" a...a naskočí mi Alex Mynářová a její nezištná pomoc ukrajinským uprchlíkům. Nejste dobrý člověk, paní Lhotská.

3 2
možnosti
ZD

Podlost komentu spatřujete v čem? To stačí napsat jen takto ? Něco jako bych napsal o vás jako známému ..... ! Všichni to víme kdo pravidelně čteme reakce pana Lacka co je to za materiál. Třikrát fuj lidskému odpadu!

4 2
možnosti
ZD

Jak tak pročítám následné reakce známých jmen není na diskusi vhodná doba. Teď je doba exhibice polosprostých slov a siláckých projevů od klávesnic. Všichni "siláci všedního dne" opakují pořád jedna a ta samá slova a v každém komentáři se musí označit Putin jako vrah - jinak není komentář ten pravý. Na rozumnou úvahu nebo dokonce na vzpomínku, co že se v posledních deset let dělo nezbývá čas. Reminiscence permanentně se opakujících světových událostí není na pořadu dne. Dnes je vše jinak a vítr fouká jen jedním směrem! Teď je čas emočního vzepětí revolucionářů podzemního hnutí - chodit do sklepa na uhlí nadávat na agresora! A tak se jedna a ta samá jména slétají na vše, co by mohlo vyznít trochu jinak než universální pravdy jejich stáda.

4 3
možnosti
ZD

Ustavit Churchilla k moci pomohla bezvýchodná situace. Kapři si vlastní rybník nevypustí a tak by se citovaný Západ musel opět dostat do bezvýchodné situace, aby nějakého zvolil.

1 0
možnosti
PN

Jak dopadli sochy Churchilla v Anglii snad víte a chcete ho reinkarnovat? V dnešní době by byl prohlášen za rasistu a xenofoba a nikdo by se s ním nebavil, neb progresivisti by vyhrožovali lynčem.

Mimochodem Putin také není žádný Stalin - kdyby byl tak Kijev dnes vypadá jako Berlín v květnu 1945 a Ukrajina už by byla vylidněna.

3 0
možnosti
Foto

Jenže Stalinovi se to podařilo za masivní podpory spojenců.

1 0
možnosti
JM

Bohužel pouze slovy a proklamacemi co Putin musí a co nesmí, se válka vyhrát nedá. V tomto nám Ukrajinci dali obrovskou lekci...a my jim jen vlažnou podporu. Snad se tím změní neustále klesající trend ochoty Evropanů branit svoji zemi. https://brilliantmaps.com/europe-fight-war/

0 0
možnosti
JR

J26a88n 21R77á21ž

3. 3. 2022 19:54

Evropané si ještě neuvědomují, v jak velkém srabu jsou a že silnou osobnost, která se nebude nijak ohlížet na to, co o něm vypráví mainstreamoví komentátoři a půjde tvrdě za tím, co lidem slíbil, potřebují. Zatím ale ještě není vhodná doba, aby evropská veřejnost přijala do svého poltického čela někoho, kdo by zcela jasně řekl jak lze Evropu z bezvýznamnosti, do které jí dostala současná poltická elita vyvést a získala takovou autoritou, aby lidé uvěřili, že je toho schopen a dali mu důvěru.

Churchill získal důvěru Britů tím, že byl protikladem Chamberlaina, který se projevil jako nerozhodný zbabělec. De Gaulle respekt Francouzů získal naprosto nekompromisním postojem jak ke komunistům, tak i tvrdým postupem proti pučistům při řešení "Alžírské krize". Právě toto, že z hlediska dnešního pohledu autoritativním a pro mnohé demokraty "nestravitelně" tvrdým postupem ukončil rozklad "čtvrté republiky ", dal základ pro vznik francouzské "páté republiky", která funguje dodnes.

Nebo, způsob jak Margaret Thatcher zatočila s britskými odpory a neutralizovala Labour Party, což byla tehdy politickou platformou odborů, by zcela jistě u dnešních liberálních demokratů neprošel. A při tom to byl velice efektivní postup, jak eliminovat odborářskou anarchii a vrátit Británii respekt v Evropské i světové politice. A zejména z toho jak se rychle rozhodla MT razantně vyřešit krizi kolem Falklandů, by si měli vzít příklad sralobotkové, co sedí dnes v Bruselu.,

7 1
možnosti
ZD

Velmi příhodné!

2 1
možnosti
Foto

Západ měl dva, byl to Adenauer a de Gaulle. Ovšem na nich bylo, aby postavili na nohy válkou zničené státy. WCh byl zase potřeba během války.

Ale v době míru demokratické země Vůdce nepotřebují, zejména v době ekonomického růstu.

Protože by se mohli zvrtnout na někoho, kdo chce z prosperity rejžovat - viz např. Václav Klaus st.

Východ už má svého - Putina. A jak je vidět, tomu ani to narejžování nestačí. Ten může sloužit jako odstrašující příklad, jak autokracie (=samoděržaví) může dopadnout.

Slabinou demokracie je to, že si její vůdčí osobnosti nedovedou představit, jaká obluda se může někde dostat do čela státu - jako by Hitler nestačil.

Asi zapomínáte, že ještě nedávno pořádala ruská armáda společná cvičení s armádou NATO - ve vzájemné spolupráci. Vypadalo to slibně - a i hospodářská spolupráce se rozjela. A najednou jsou nepřátelé? Ano, protože se jeden Vůdce zbláznil.

Nechte Západ Západem, v blahobytné společnosti se přirozeně vyskytnou směšné extrémy - aby bylo o čem psát.

A zaměřte se na Východ. Proč je TAM všechno špatně. Proč země s obrovským nerostným bohatstvím je na pokraji bídy. Proč se Rusko může chlubit jen předrevolučními velikány z oblasti vědy a umění. Ti porevoluční buď prchli, nebo skončili v gulagu (Koroljov).

A když myslíte, že je na Západě zle, proč nikdo neutíká do země zaslíbené, kde zítra bude ještě předevčírem?

Rv

7 4
možnosti
JR

J19a96n 98R16á48ž

3. 3. 2022 20:08

Dvě poznámky:

První: Díky Bohu, že se v době polistopadového nástupu anarchie v OF našel rázný autoritativní politik, který založením ODS nastolil u nás standardní poltické poměry a zamezil politickým idealistům pokusit se realizovat Havlovy utopistické plány na vysněnou "občanskou společnost".

Druhá: Dnes není kam utíkat, , protože i když se náš civilizační okruh potácí v krizi a důvody k útěku by byly ,pořád je zde život lepší, než kdekoliv jinde.

4 2
možnosti
JK

Po té, co jsem si přečetl reakci pana Martina Vávry na můj příspěvek, paní Lhotská, musím vám pogratulovat k vašim obdivovatelům. To je přímo intelektuální špička.

4 0
možnosti
MV

Děkuji za kompliment.

To je tak, když se člověk drží faktů, reality a dokáže si vyhledat zdrojová data.

1 1
možnosti
JT

J54i59r81i 84T21i12c59h17y

3. 3. 2022 15:47

Moralni upadek zapadu a jeho cestu k nadvlade radikalni levice uz by asi nezastavil ani Churchill.

4 5
možnosti
JK

A váš úpadek myšlení zastaví kdo?

2 3
možnosti

Existencí jaderných zbraní doba Churchilů definitivně skončila. Dnes jde jen o to, kdy jít do konfliktu s vědomím, že to může znamenat globální jaderný konflikt a zánik lidské civilizace. Napadení Ukrajiny Ruskem tímto důvodem pro Západ evidentně nebylo. Já jen doufám, že kdyby Rusko začalo strkat svůj nenechavý rypák i do některého z pobaltských států, členů NATO, že by se do vojenského střetu s Ruskem šlo i s rizikem, že když bude dostávat na frak (což je více než pravděpodobné), sáhne po jaderných zbraních. Jinak by toho zmetka už nikdo nezastavil.

2 0
možnosti
MV

Samozřejmě, že neskončila. Válce a jaderné hrozbě se dá předejít diplomacií. Příkladem je „jaderný“ Izrael.

REALITA ukázala, že diplomacie díky lidem jako Kushner má výsledky, o jakých např. mírový Obama ani nesnil. Vyhledejte si kontakty a společné projekty Izraele a ještě nedávno znepřátelených islámských států blíz. Východu.

To samé platí o schopnosti Trumpa nepustit Putina na UA.

Nic na tom nezmění minusování ani papouškování o ovládání Trumpa Putinem. To bylo jasně vyvráceno a prokázáno jako komplot tzv. medií. (článek byl i tady na iD, cca před pul rokem).

3 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,61
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik