Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, ale možná jste si nevšimla , že první verdikt soudu zní,

Zablokování dezinfo webů kvůli ruské invazi bylo v pořádku.

1 0
možnosti

Jen raději dodám, že jsem četl.

Samotný nevím, jak se k tomu mám postavit, neboť si myslím, že by se blokovat nemělo. Z druhé strany však, když vidím, čemu všemu jsou schopni určití flastenci s vysokou školou života uvěřit, docela si říkám, že jistou ochranu od státu, prostě a jednoduše potřebují.

0 0
možnosti
Foto

Co kdyby se Vaše podezření ukázalo být oprávněným? Inu to by bylo nepříjemné usvědčení pětikoalice, že jí proklamovaná změna směru od ruského uplatňování moci k demokracii, byla účelovým podvodem. To tedy jistě.

Tajnosti, které kolem návrhu této právní normy panují, evokují v člověku podezření z jejího možného zneužití. Klíčové přitom bude, jak v ní budou pojmy „dezinformace“ a „dezinformační web“ definovány. Je tu totiž nebezpečí, že by vedle portálů opravdu šířících propagandu zemí, které nás zrovna dvakrát nemusí, mohly být na jejím základě blokovány i ty, které jsou pouze kritické buď k vrchnosti naší, nebo té evropské. Budou zkrátka označeny za šiřitele „nepřátelských dezinformací“.

Zdroj: https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=789664

Ovšem předjímat takovou situaci evokuje rčení : Kdyby byly ryby v kdejakém věrteli...

A co se týče Vašeho výkladu práva:

https://www.forum24.cz/blokovani-dezinformacnich-webu-bylo-legalni-rozhodl-soud-neslo-proti-svobode-slova-ani-pravu-na-informace/

1 0
možnosti

Co se týká Vašeho výkladu práva, tak by nebylo od věci, abyste si nejdříve přečetl, o čem soud vlastně rozhodoval a nedělal závěry pouze na základě tendenčního a manipulativního titulku článku. A pokud to nechcete studovat, tak si prosím přečtěte moji odpověď panu Pavlíkovi níže...

0 0
možnosti
Foto

Protože se chystá VELIKÝ BALÍK omezujících opatření. A "díky" válce teď bude moci být prosazován s ještě větší vehemencí.

Představuji si, jak se nakonec Evropané vzbouří a vytáhnou na Brusel... a on tam nikdo nebude, jen úřednice v podatelně, kterou dav zlynčuje.

0 0
možnosti

Zkusím tipovat... Za popírání a veřejné zpochybňování klimatické změny bude trestní sazba 6 měsíců až dva roky pokud se tak bude dít v organizované skupině... Ale pořád lepší než dopadnout jako Giordano Bruno. Ten pokrok tady tedy je evidentní... 😁 Ale přece se točí...

1 0
možnosti
Foto

Tipujete blížící se uchopení práva v ruském stylu, což se mi zdá být poněkud přejatou obavou.

1 0
možnosti

Uvidíte, že nakonec to dopadne tak, že co he pravda budou určovat individua typu Cempera a těch jeho "manipulátorů" (plus Peszinski, Janda, Hrebenár a další). Ostatně novináři jim ten patent přiznali už dávno - stačí být levičák a prohlásit to o sobě.

3 0
možnosti

Tak on zase není levičák jako levičák, nicméně s těmi vyjmenovanými "osobnostmi" máte naprostou pravdu.

1 0
možnosti

J53a81n 92R18á10ž

21. 7. 2022 17:35

Mne celá vládní dezinformační hysterie připomíná dobu po srpnu 1968, kdy bylo přijato vládní opatření ke kontrole sdělovacích prostředků a při předsednictvu vlády byl zřízen Úřad pro tisk a informace, jehož hlavním úkolem bylo zabránit šíření pro režim závadných informací.

Z praktického hlediska mne ale zajimá: Bude muset před odpojením webu prokazovat autor tak zvané dezinformace, že jeho tvrzení není "Fejk" nebo bude muset prokazovat stát, že pro odpojení ze sítě navržený web šířil dezinformace a argumentačně toto tvrzení bude mít dezinformační úřad povinnost ještě před odpojením webu prokázat. Velmi důležitá je i toto: Bude o odpojení webu rozhodovat samostatně vládní úřad nebo bude o tom mít poslední slovo soud?

0 0
možnosti
Foto

Paní autorce doporučuji se podívat na Neviditelného psa. Už jsem dvakrát panu Neffovi psal, aby se aspoň podíval, co tam diskutující píší. Jenže on "byl spadnut" pod Lidovky, které patří - komu že to?

Podle mne má každá redakce dbát na to, co pouští do světa. A pokud je nějaký článek "na hraně", může připojit poznámku, že článek není v souladu s názorem redakce, nebo může připojit opravu "omylů", které v článku jsou.

Desinformace nejsou neškodné. Viz případ, kdy penzista zblblý strašením emigranty vrhl na trať kmen stromu. Jiný podlehl desinformaci, že vysílače 5D šíří covid, a šel jeden zapálit.

2 1
možnosti

Redakce má dbát to ano, ale dnes různé redakce plní různí cíle. Jednou jsou vázáni majitelem, podruhé bojem za jedinou pravdu.

0 0
možnosti

"Když jdeš pořád na Západ, dostaneš se na Východ..."

Žádný strachy my ten komunismus v Česku, časem, přeci jen vybudujeme!:-)

9 1
možnosti

J38a28n 59P90a74v73l79í87k

21. 7. 2022 12:21

Informace pro paní autorku: soud zamítl žalobu, která byla podána kvůli zablokování dezinformačních webů.

1 0
možnosti

Ano, takové rozhodnutí padlo. Ale podívejte se také na to, o co v tom sporu vlastně šlo. Žalovanou stranou byla totiž vláda. Ta ale vydala pouze "doporučení" a soud rozhodoval pouze o tom, zda bylo možno toto "doporučení" vnímat jako "zásah veřejné moci". Rozhodl, že nikoliv. Což je ovšem úplně jiná problematika, než domáhání se odškodnění na CZ.NIC. Soud tím v podstatě jenom řekl, že za konání CZ.NIC nenese stát odpovědnost...

6 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,43
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik