Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P48e34t64r 74L17i22š55k94a

7. 1. 2024 18:45

autorka se mýlí hned v perexu.

Ona napsala: "je to šéf Ministerstva pro evropské záležitosti". Takové ministerstvo (naštěstí) neexistuje.

Je to jeden ze 3 "nových" ministrů této vlády "bez portfeje", tj. ministr BEZ MINISTERSTVA.

Má nárok na vše (plat, auto s řidičem atd.) jako ostatní ministři, ale nemá odpovědnost za chod ŽÁDNÉHO ministerstva. Seznam ministerstev viz úředně např.:

https://www.czso.cz/csu/czso/ministerstva_a_statni_instituce

0 0
možnosti
KK

K12a11r22e57l 13K13u49n94a

26. 1. 2024 9:39

Kromě toho auta s řidičem má též tři politické náměstky, ředitele odboru kabinetu ministra pro evropské záležitosti, Oddělení organizačního ministra pro evropské záležitosti a Oddělení poradců a PR ministra pro evropské záležitosti.

To že nemá za nic odpovědnost on ani jím řízení lidé je ale pravda.

0 0
možnosti
PB

..... nemíním polemizovat s méně bystrými o významu národní měny pro ten či onen svrchovaný stát!,- VB (před Brexitem), Polsko, Dánsko, Švédsko, Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko, Česká republika, (specifikum Švýcarsko) v "éčkách" zatím nejedou a ostatní hrdinové, včetně lídrů EU (Německo, Francie), si raznice bankovek a razidla mincí svých dřívějších národních měn pečlivě střeží v sejfech národních bank!,- ...... co "kdyby náhodou", žejo?!,- nóóó, a místní EUfanatici by nám mohli polopatě vysvětlit, v čem je vlastně problém?!?,- a proč si některé státy v EU zachovaly svoji národní měnu?,- např. u VB a Polska by mě to hóóódně zajímalo,- kotrmelci

1 0
možnosti
DR

Viděl jsem toho neviditelného Dvořáka nebo jak se jmenuje pár dní zpět na ČT tuším v Událostech. Otřesné blábolení, to i ten Skopeček od modroptáčníků si ho v pohodě namazal na chleba.

2 0
možnosti
Foto

STAN je prostě dno, kdyby raději jen zůstali u starostování. K smíchu je, že jednou ta jejich už zkrachovalá koalice měla 34 % preferencí, nakonec nedostali ani polovinu, to je umění tak promrhat potenciál.

1 0
možnosti
Foto

Kladu si otázku, proč tedy politici usilují o kariéru právě v tak bezvýznamné pidizemičce, jakou je podle nich ČR.....

0 0
možnosti
JL

Vazena pani Kateřino Lhotská. Opakuji hned na pocatku meho prispevku me znalosti o EURU v CR podle politickeho zozlozeni ve statu kde ziji.

USA je federalnim statem s jednotnou menou. Rizena je z ustrdni banky sidlici ve Washingtonu D.C.To muzeme prirovnat k Bruselu a k EURU. Stat Arizona kde ziji, je velikosti asi 5x vetsi nez CR, ale jen s 6,5 miliony obyvatel. To staci pro poukazani rozdilu ve financich zde a v CR

Arizona ma svuj rozpocet a take sve prijmy.. Politicke teleso je zrcadlovy pohled, zmensenym vydanim federalu, ktere vede stat. Ma vlastni vyber dani, dela hospodarskou politiku presn jako CR. Federal dal jen podminky a regule. Jeho zastupitilske instituce jsou toho dukazem. Vybiraji dane a to federalni a kontroluji vse podle zakonu federace. To se v EU jeste nedeje a nebo jinou cestou.

Arizona stat, vybira sve dane a kazdy obcan je povinen stejne jako cele hospodarstvi v zemi se podilet na rozkvetu statu. (platit dane statu)

Co se tedy deje s obcanem a co je obcan povinen znat.

Plati federalni dane. Plati statni dane. Vyuziva programy jak federalni tak statni. Nosi v kapse dolary,stejne jako po celem federalnim uzemi

Je vsak diferentni zit v Arizone ci Alabame nebo v Californii. Hospodarstvi v techto statech je vyjadreno zivotni urovni. Stejne jako v EU. Californie je v popredi s vydelky, ale i vyssi platbou za vse, co obcan potrebuje. Stejne jako v EU.

Tento vyklad je ukazkou, ze EU neni jeste federalnim statem. Jeji vnitrni organizace neni demokraticka. Nema rozdeleni demokraticke. Nema volby demokraticke. Parlament EU nema za sebou entitu, ktera by pozastavila jeho vystrelky. Prezident oznacoval na zruseni 100% nutnost vsech statu rici ano nebo ne, pri aktu neco rozhodnout.

O EURU a jeho prijeti jsem jiz psal To hlasovani o prijeti muze byt uzitecne. Tak Cesi! Pohnete sve klouby a rozhodnete. Bez kecani.

0 0
možnosti
JZ

Tak prý Česko by se mohlo nějakou budoucí akcí propadnout do bezvýznamnosti. Tak to rozhodně nehrozí. A máme zde pidihlavolam: proč to rozhodně, zaručeně nehrozí? Správná odpověď bude slosována, a výherce získá cenu sto českých diskusních dolarů

0 0
možnosti
Foto

Ano, je to pidiměna. Je tak mrňavá, že když ji hledán v peněžence, nemohu ji najít.

Až vycestujete do nějakého zajímavějšího zahraničí, zkuste někde korunou platit, nebo zajděte do banky, že chcete Kč vyměnit.

Dopadnete jako já v německé bance: tuto měnu nevedeme a nebereme.

0 3
možnosti
TB

Existují i platební karty, dědečku.

2 0
možnosti
Foto

J64a46n 17Š68i24k

5. 1. 2024 15:29

A ona koruna není pidiměna? To je nějaká světová měna? Nevidím zase žádné racionální argumenty. Mohla byste nám, co je chceme vidět, konkrétně říci, jakými věcmi a jakými kroky přijdeme o svou svrchovanost a jak a v čem se to KONKRÉTNĚ projeví, když přijmeme euro mimo koruny. Opět další článek, který jen opakuje stokrát dokola řečené panem Okamurou či paní Konečnou, bez faktů. Jinak ano, ODS EUR nechce. Tedy zatím. Předpokládám, že v průmyslu ani jiném podnikání se nepohybujete a ekonomika...jak, že to je s tím krkem? Hezký den

3 5
možnosti
Foto

Ale za některé naše mince Vám numismatici utrhnou ruce, protože jde o vzácné rarity.

Podobně za měnu Valašského království.

1 1
možnosti
EH

A pak se divíme, že si Rusko porušuje, co chce, když vidí, že světu a hlavně Evropě vládnou ti velcí.

Zajímalo by mě, co vlastně prezident tím odstavcem o Euro zamýšlel. Někdo si myslí, že dostal pokyn od sponzorů. Já si myslím, že tam chtěl něco, o čem se bude mluvit.

Protože jinak by dojem z proslovu vyšuměl hned ten den.

5 2
možnosti
JL

Pani Hasnikova. Proc kecate o Rusku ??? Zde se diskutuje o vymene ceske koruny za EURO.

Ten zacatek druheho odstavce vaseho prispevku ukazuje kvalitu vaseho mysleni.Jiste, ze "vysumi" hned tento den.

3 1
možnosti
PS

Právo veta i zavedení eura má jedno společné obě věci předají větší rozhodovací práva do Bruselu na tom se asi shodneme že?

Tak a opravdu je tu někdo kdo si myslí že Bruselu záleží na blahobytu v ČR? Že Brusel má větší přehled co je pro Čechy důležité a co méně? Že se Brusel zastane nás když budeme ve sporu třeba s Německem? Tak pokud tu opravdu někdo takový existuje tak by měl okamžitě nasednout na svého jednorožce a ujíždět se schovat protože ze západu se žene lentilková bouře o on nechal otevřená okna ve své perníkové chaloupce.

12 0
možnosti
PK

Já zase vidím i bez perníkové chaloupky, že v Bruselu a v Německu je toho blahobytu daleko více než u nás s českou korunou. Hlavně, že se spousta lidí chlubí, že jezdí do toho zlého Německa nakupovat za ta zlá eura.

4 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,75
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik