Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Pěkné. Článek i diskuse mě inspirovaly k neuvěřitelné úvaze o vyvlastnění Zeměkoule. Greta a mládežníci říkají, že Zeměkoule je vlastně jejich, i s chlupama, prostě proto, že jejich rodiče a prarodiče a praprarodiče špatně hospodaří. Z vyššího principu zachování stávající průměrné teploty se majetek zabavuje ve prospěch generace teenagerů. Je to jako, že vám barák, auto, chatu atd. zabavili Vaše dětičky. A od teďka to budou spravovat (ne platit) oni. Normálka ne?

9 0
možnosti
BH

Za to, že mladým chybí otřískanost může vnucovaná bezstresová výchova s absolutním zákazem plácnutí či zaslouženého pohlavku.

11 2
možnosti
JS

Vystihla jste to naprosto skvěle R^

13 0
možnosti
MR

Pro Evropu jsou zde daleko naléhavější hrozby, a to už vědci alarmují mnoho let. Zde jde o solární bouře, jež mohou celou lidskou civilizaci během mžiku poslat zpět do středověku a zničit celosvětovou rozvodnou elektrickou síť. Obnova sítě je otázkou měsíců či spíše let, neboť dojde k zničení transformátorů a výroba není jednoduchá a kolik je zde v Evropě výrobců.... Bez elektřiny se naše civilizace rozpadne. Země je vulkanickou planetou a globální kataklyzmatické erupce sopek 576, 1248, 1601, 1798, 1815, 1848, na několik let až desetiletí ochladily celosvětové klima, přišla neúroda, pandemie moru, hladomory a rozpad civilizací. Vědci by měli pracovat jak se zbavit síry ve vysokých vrstvách atmosféry jež odklání světelné záření a tím nastává ochlazení klimatu. Dále je potřeba pracovat se Saharou a pouštěmi Blízkého východu, neboť výrazně mění klima a Sahara je vlastně zdrojem hurikánů v Atlantiku. Pak je tu ještě jeden fenomén a to, jak se od 2 světové války společnost mění a do popředí se dostává ženský princip a po roce 2000, je zde pozitivní diskriminace a politika se stává i doménou žen, tak Evropa ztrácí svůj mužský princip a nastává doba kde Evropa chce lepší svět, prostředí, není schopna řešit lokální konflikty,problémy, migraci, silové a agresivní chování států, Ruska, Turecka, Číny ..., dále mladé generace postrádají zdravý mužský princip a určitou inicializaci do dospělosti a práci v kolektivu, zde mladí muži.Tisíce let jsme znali mužský princip jak vstupuje do moci a teď ženský princip ...

11 0
možnosti
VM

Celkom dobre a trefné. Realtivne jednoduché by malo byť znovunapustenie Aralského jazera. Stálo by to zlomok toho čo ide do boja za zmenu klímy.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím, někteří mají klima depku, klimahujeři mají zase depku z nich...A je to škoda, život je krásnej :-)

5 0
možnosti
Foto

Zde platí, že Nejhorší smrt je z vyděšení. R^

6 0
možnosti
MR

Velmi dobře napsáno. Je zde i další fenomén a to obchod s lidskou časovou slepotou, neboť vnímání času a reality je u člověka tady a teď a pomalu neví co bylo už včera. Tím pádem nemůže vnímat časové souvislosti, vývoj a kdo a co v tom dělá, udělal a kde je vlastně počátek ... Tím pádem je možné neustále udržovat člověka, zvláště jež není dobře ukotven ve vlastním životě, ve stresu, napětí a existenčním strachu, což je dobré pro byznys, politiky a vědce ... Před klimatickým alarmismem, zde byla krize kolem Severní Korei, pak krize v Jižní Americe a Venezuele, pak krize a rozpad EU, Brexit, Katalánsko, Skotsko, pak islámský stát, Arabské jaro, bankrot Řecka, Ukrajina ... Lze říci že evoluce člověka v dnešní době narazila, nebo byla zabrzděna socialistickými ideologiemi ...

14 0
možnosti
LB

"Environmentální úzkost" úzce souvisí s tzv. "generací sněhových vloček". Zkrátka a jednoduše, dnešní mladí ve vyspělých zemích mají práh bolesti nastaven mnohem níže, než jejich rodiče či prarodiče, mnozí jsou totiž vychováváni tak, že je jim ve všem vyhověno a nemusí řešit žádné problémy, vše je dovoleno a nic není tabu, tudíž přirozená touha někam patřit a sdílet nějaké hmatatelné hodnoty vedoe k ekologickému fanatismu či environmentální úzkosti. Obojího zneužívají zcela cynické a ničemu z toho nevěřící mocenské skupiny, a takové skupiny v sousedním Německu jsou aktuálně zásadním ohrožení pro celou Evropu.

Nepomůže nic než racionalita a pravdivé, vyvážené informování. Existují pro tuto planetu horší hrozby, které může člověk ovlivnit a zlepšit, než je globální oteplování, přesto se ohledně globálních problémů se životním prostředí hovoří téměř výhradně jen o změnách klimatu. Nehovoří se třeba o tom, že taková Indonésie, jedna z nejlidnatějších zemí světa a nově industrializovaná země, se teprve nyní rozhodla, že založí něco jako legislativně upravené odpadové hospodářství. Tam je třeba začít, ne u zákazu plastových brček a spalovacích motorů v Evropě.

27 0
možnosti
MR

Dobře napsáno, osobně tomu říkám městská skleníková generace. Navíc těžiště ekologického chování už se dávno přesunulo z Evropy do Číny, Indie, Indonésie, USA. Evropa už dáno nemá těžký a ocelářský průmysl, je zde velmi rozvinutá plynofikace, průmyslové zdroje spalin mají velmi drahé a několikanásobné čištění, výroba se přesunula do zemí třetího světa, už od 20 let fabriky, mlýny, používají vodní zdroje k výrobě elektřiny, jsou zde jaderné elektrárny, od 70 let jsou postupné zákazy určitých látek ve výrobcích, dále je zde důraz na odpadové hospodářství, čištění odpadních vod, výrobky musí splňovat ekologii a ekologickou likvidaci ... Je zde velmi přísná legislativa. Evropa nemůže obětovat svoji budoucnost a nemá takovou ekonomickou a tržní sílu aby donutila země které vlastně od 70 let procházejí přechodem ze zemí třetího světa na rozvinuté průmyslové ekonomiky. Čína a Indie ještě nedávno byla plná kol a rikš a dnes jsou zde super proudé ucpané dálnice, mnohamilionové aglomerace, Peking je pořád ve smogu, Čína vyrábí většinu elektřiny z uhlí, které se dováží z Austrálie a Ruska. Čína navíc má polovojenské jednotky jež zajišťují umělý déšť ... Mladá generace si musí uvědomit že nemají žádné právo rozdávat to co vlastně nevytvořili a co je odkazem i dřinou předchozích generací ...

17 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,41
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik