Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J46a77n 53K64o18z24l17e12r

26. 6. 2020 11:15

Asi pořád hulí

6 1
možnosti
PJ

Vina může být i když na to neexistuje zákon. Asi se zapomíná třeba na soudy v zahraničí, kde porota hlasuje o vině a nevině. V každém případě konečným uživatelem výhod je Babiš a může si říkat co chce. To vidí i malé dítě, ale koblížci nikoliv. Na nemorální a neetické jednání není trestní zákon, ale to neznamená že je někdo vinen nebo nevinen.

8 10
možnosti
Foto

Vinen je, pokud si skutečně přihrává a skutečně profituje.

Jinak je to stejné, jako tvrdit o náhodně vybraném muži, že spáchal znásilnění, a to jen proto, že vercajk má stále s sebou a profit je jasný.....

5 4
možnosti
Foto

Paní Lhotská, EP se jen přiklonil k názoru, který tu také panuje - a to, že pan premiér ve střetu zájmů jedná. Protože to ale není soud, nejde o "hlasování" o vině, nýbrž o většinovém názoru.

Kdyby se udělalo hlasování mezi čtenáři, co si myslí o Vašem článku (a nejen o tomto), nevyplynulo z toho, že Vás za to mají zavřít, ale jen to, že ráčíte psát poněkud podivně a snad i na zakázku.

A z toho by se dalo usoudit, že Vaše články je třeba číst s jistou opatrností, protože ne vše, co v nich píšete, musí odpovídat pravdě.

Rozdíl ovšem je v tom, že Vaše články těžko mohou způsobit škodu. Ovšem jednání pana premiéra ke škodě vést může. Může se klidně stát, že když u nás se neučiní nějaká náprava, může se také odhlasovat, že se přivře dotační kohoutek. Což i voliči ANO poznají na svých peněženkách. A možná se jim rozsvítí. Rv

17 14
možnosti
ZD

Šermovat názory (ne skutky prokazatelně v rozporu se zákony) a na ně vázat proplácení peněz je pohled poněkud staromódní, rozhodně ovlivněný minulým režimem - řekl bych. Tam stačilo aby tatínek začal vadit a děti se nedostaly na školu a matka dostala výpověď. Myslím, že rozumně myslící lidé jak zde tak v EU mohou nesouhlasit s tím či oním politikem, ale nárokové dotace - třeba dotace na hlavu nebo navrhované podle míry nezaměstnanosti - nemohou být ovlivněny přáním třeba čtenářů - jak píšete.

A myslet si o svých spoluobčanech, že jediným motivem volby jsou peníze je také dost mimo mísu reality.

5 4
možnosti
MJ

Po přečtení článku jsem se rozhodl volit Piráty, protože ty (ex)politiky, které vymalovali na autobus, rozhodně do báně patří, ještě by k nim mohli dokreslit Klause staršího.

PS: Rath už dokonce odsouzen byl a Nečas už to má taky za pár, takže velká gratulace Pirátům. Snad to dotáhnou až dokonce.:-PR^

6 16
možnosti
ZD

Jen vám, sobě i republice přeji, aby se vaše volba nestala prvním a posledním kladným počinem, ale aby i Piráti - pokud se tam dostanou a budou rozhodovat - prokázali lepší službu vlastní než dosud.

6 0
možnosti
JR

Vážená paní Lhotská,

mezi politickým a, řekněme, soudním hlasování o vině je zásadní rozdíl v tom, že po soudním hlasování následuje postih.

Výsledek "politického hlasování o vině" (když už chcete použít tento jinak neexistující obrat) je pouze deklaratorní.

Nemluvě o tom, že z výsledku hlasování, ať už byl formulován jakkoli, nic jiného nevyplývá. Můžete se to pokoušet "okecat" třeba desetkrát, ale takový je fakt:-)

Přeji hezký den.

JR

18 4
možnosti
ZD

Podle mne je článek spíše o panu Bartošovi než o verdiktu.

4 0
možnosti
RP

Bartoš to napsal dobře, aniž o tom věděl.

Europarlament ODHLASOVAL střet zájmů...

Střet zájmů totiž není žádný exaktní jednoznačně zjistitelný stav, a nemá ani žádný exaktní jednoznačně zjistitelný parametr. Je to pouze dojmový, respektive politický stav a různým lidem respektive různým politickým nebo sociálním společnostem se může oprávněně jevit zásadně rozdílně.

Proto se dá, v rámci určité sociální bubliny určitých vrstev společnosti, bezproblémově odhlasovat, stejně jako v jiné sociální skupině jiné spoelčenské vestvy totálně neuznat. Střet zájmů je prostě jen blábolivý dojem, který se nedá brát vážně.

5 3
možnosti

A proč by se o střetu zájmů nemohlo hlasovat? Střet zájmů je faktický stav. Jestli z něj vyplývají nějaké související škody a hlavně jak jsou velké, to samozřejmě musí prokázat soudy. Přijde mi, že autorka, samozřejmě dlouhodobě provládní, si plete dvě různé věci.

18 9
možnosti
RC

Plete a stejne tak spoustu lidi. Oni spojuji stav "stret zajmu" a trestny ciny - zneuziti tohoto stretu zajmu. Berou to jako stejnou vec, buh vi proc.

7 0
možnosti
JH

J10a64n 98H26r84u70b34e40š

26. 6. 2020 6:04

Souhlas do posledního puntíku.

2 4
možnosti
JF

Problém je v tom, že když Babišovi něco prokážete, začne z plna hrdla řvát "kampaň", pak přidá Kalouska a během dvou dnů (jen co Prchal připraví reakci) všechno popře. Prostě estébák...

16 7
možnosti
RC

1) mluvite o vine ve smyslu trestniho prava?

2) vite, ze jak u nas, tak treba v USA se o vine hlasuje? U nas, pokud soudi soudce a dva prisedici, tak se HLASUJE. V USA hlasuje porota.

Tech prokazanych pripadu stretu zajmu vam bylo malo?

9 7
možnosti
JH

J22a14n 97H91r17u60b87e64š

26. 6. 2020 6:05

A číst umíte? Tak si ještě jednou přečtěte poslední odstavec.

7 2
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,27
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik