Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

No, s tím kozlem to byl jinak - koncem 50., nebo začátkem 60. let to bylo, je to dohledatelné na YT, byl mladý zootechnik na návštěvě Československa pozván do nějaké raně televizní šou. A protože v Sajúzu panovala tehdy velmi uvolněná společenská atmosféra, tak si dělal vyloženě srandu ze zdejšího zkostnatělého systému s povinným obdivem ke všemu, co přichází ze země, kde zítra znamená již včera. Podívejte se na to, prostě si z těch dvou moderátorů i pečlivě vybraného publika dělal naprosté blbce.

0 0
možnosti
JK

To se pletete. On to myslel vážně, stejně jako Lysenko a další "vědátoři z lidu".

1 0
možnosti

Pokrok je nutnost, jinak nás sežere Čína.

Pokrok neznamená lepší život. Když se podíváme na zaostalejší země, sice nemají tak pokrokovou péči, ale zároveň ta péče jen často napravuje následky pokroku.

Často jezdíme do málo vyspělých zemí, abychom si odpočinuli a závidíme liný styl domorodců. A domorodci nám závidí iphony.

Pod rouškou pokroku se také skrývá staré známé "vylez na strom. Nevylezu. Vylez. Jestli nevylezeš, jsem zbabělec. Nechci na strom. Zbabělec, zbabělec". Lidé, co milují určité věci prostě starou dětskou metodou nutí lidi, aby se chovali podle jejich preferencí. Jestliže někdo jejich nadšení nesdílí, použijí starou dobrou dětskou metodu.

Jinými slovy, hodně věcí není jednoznačných a často závisí jen na úhlu pohledu

1 0
možnosti
JM

J12a92n 43M32a84r11e66k

18. 8. 2023 16:38

To je tak, když je rok co rok o krok pokrok (V a W)

3 0
možnosti
Foto

J42a25n 40Š85i85k

18. 8. 2023 15:49

No, tak to teda nevím. V praxi spíše vidím převážně odpor k jakýmkoliv změnám. Velmi málo lidí je schopných se pružně přizpůsobovat. Průmyslová revoluce byla přijímána lidmi podobně, taky neprobíhala hladce a ani ne bez ideologie. S úspěchem si dovoluji pochybovat o tom, že majitelé a zaměstnanci přepravních podniků s koňmi nadšeně hupsli na železnici a měli z ní bezmeznou radost. Váš článek mi přijde právě z kategorie těch, kteří žádné změny pro své pohodlí nechtějí. Ostatně velmi brzy si to bude moci každý, jak je flexibilní, vyzkoušet sám na sobě. Začala další průmyslová revoluce a to nástupem umělé inteligence. Je nevyhnutelná, naprosto přirozená a nějaká ideologie s ní spojená bude taky. Během nejbližších deseti let zažijeme změny, jaké dosud neproběhly. A v tomto případě bych se opravdu dozadu neohlížel...Hezký den

6 6
možnosti
Foto

Ovšem pokud jde o změnu k horšímu, tak tu by paní autorka vítala.

Ono to bývá způsobeno absencí technického myšlení a znalostí věd přírodních.

A na sítích se šíří neuvěřitelné nesmysly, např. že vysílače 5D šíří covid. Další příklady snad nemusím uvádět

Panu Šikovi .

1 7
možnosti
PB

..... vono hlavně záleží, v jaký rovině to uchopíme,- žejo?!,- že sou někeří konzervativní, tradiční, nenároční,- zpravidla vyššího věku, které všechny technické "novoty" obtěžují?,- no a co?!?,- šak sou tady i takoví, kteří to obdivují, učí se a na starý kolena sa s tem baví!,- ...... vono daleko horší je, když zaostalý, totálně neschopný netáhla, začnou svůj jediný a správný "pokrok" diktovat a navíc to okoření pokrokovou ideologií, propagandou, vydíráním, hrozbou, kriminalizováním a sankcí (šag vperjod,- dva šaga nazad!),- nóóó, a ti, kteří tuto variantu tvrdě odmítají, nejsou rozhodně zaostalí!

7 0
možnosti
IM

I76v28a91n 95M10i48n27á31ř

18. 8. 2023 15:38

Abych také přišel "se svou troškou do mlejna" .. Jako děti jsme se učili, že v Sovětském svazu pěstují - víceklasou pšenici a že jejich pracující společnost bude mít jednou - vše zadarmo !

8 0
možnosti
Foto

J91i96r32i 69C11i61z

18. 8. 2023 12:33

Vazena autorko, vyvoj svetovych technologii vidite jen ceskou optikou, proto ten negativni postoj. Kdyby firmy vyrabejici E-auta nemely jistotu, ze je prodaji, tak by s jejich vyvojem prestaly. Prodavaji se predevsim v bohatych statech jako USA, Nemecko, Britanie, Francie ap. Treba v Nemecku je cca 600tis E-aut a bylo by jich mnohem vice prodano, jenze zatim vyroba nestaci. Moje rodina v LA ma Teslu a je to skvele auto. Dobijeni maji pres FTV, dobijeci sit je husta a stanice pro E-auta jsou u kazdeho vetsiho marketu, proste vyhody jasne prevazuji. A to galon benzinu stoji cca 3dolary. Je tedy v zajmu vyrobcu aut plynule prejit na E-auta, tady na vychode se jich proda minimum. Rozhodujici je trh a zajem zakazniku v bohatych statech. Bud se prizpusobime vyvoji, nebo pujdeme z kola ven. Ten vyvoj se neda zastavit.

10 20
možnosti
Foto

J65a74n 45Š23i43k

18. 8. 2023 15:51

Naprosto souhlasím. Brečet za vůní benzínu určitě ano. Není tak daleko doba, kdy zůstane jenom ten pláč.

3 6
možnosti
Foto

Pokrokem není to, co se protlačuje politicky a byrokraticky.

21 0
možnosti

Ale napřed to něco, co se protlačuje politicky a byrokraticky, musel někdo vymyslet.

1 0
možnosti

Elektromobilita je v současné verzi možná slepá větev. Ale stejně jako nastal úžasný pokrok v kapacitách záznamových zařízení, kdy dnes jedna malá "fleška" má větší kapacitu dat, než měly všechny objemné magnetopáskové a diskové jednotky sálového počítače, může nastat změna v okamžiku, kdy bude podobným způsobem vyřešena kapacita baterií. Elektromobily pak převálcují všechno (nebo je převálcuje úplně jiná technologie-například vodíkový pohon). Ale ať chceme, nebo nechceme, všechno je to pokrok.

10 1
možnosti

To jasně - ale při současné technologii to ekonomicky dobře vychází tak u nějakého miniauta na rozvoz pizzy. Na naše současné poměry a infrastrukturu když už něco ekologického, tak hybrid.

4 0
možnosti
PK

Jen heslovitě.

- vynálezy potřebují často popostrčit, podpořit, lobby proti nim musí být obrovská a zadupe je. Jste, paní blogerko, pro? Třeba spalovací notory, paliva x elektro.

- některý pokrok mi připadá aby měli IT práci. Třeba složité alikace LIDL.

0 2
možnosti
PP

byl by nějaký příklad toho úspěšného popostrčení?

5 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 38,26
  • Průměrná čtenost 4967x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik