Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Jenom tak mimochodem: ta "sektorová" daň, tedy daň na "nadměrné" příjmy, je zkopírovaná - světe div se, od rajchu.

0 1
možnosti
PB

Kauza STAN je boží. U militantních antiBabišovců se na ní dá luxusně studovat jak funguje ukázkový tzv. "dvojí metr". ;-D

3 3
možnosti
ZZ

Není mi známo, že by Babišovci kdy předváděli takové militantní projevy nenávisti, jako jeho odpůrci, kteří se rekrutují z příznivců pětikoalice.

Je neodiskutovatelným faktem, že opakované kontakty s Redlem, diskvalifikují Mlejnka pro funkci v čele Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI).

To že zbytek vlády se plácá v nesystémových krocích při řešení současné inflace, je také nad slunce jasnější.

Máte ještě něco konkrétního ?

;-)

1 0
možnosti
MR

Zatím co my hledáme na všem něco, tak se zde vlastně u nás zhroutil politický systém. Jsou zde už vlastně dvě strany, jedna je na vládní pozici a druhá strana je na mediální pozici, kde to jsou bulvární sociální televize, media a podobný byznys lidskou prostoduchostí vede i sám Babiš. Problém zde je v ekosystému který zazdil základny politických stran i lidský potenciál jež se vytváří z motivace a vlastní píle. Dnes už zde nejsou strany které by tak jako za dob mocnářství, 1. republiky zastupovali ekonomické, sociální, duševní, duchovní a další části společnosti, je to vlastně jen slepenec hnutí a politických stran jež vlastně znají jen svět kanceláří ... Tím pádem je vlastně vláda pod silným tlakem a doslova vydírána, kde bulvární sociální televize si zvou jako na běžícím páse ministry na kobereček a prostoduchá část populace ale i ta inteligentní, je masírována plejádou odborníku, kde je ale drobná chyba, jinak je to z pozice jejich světa kanceláří a tabulek, a jiná z pozice státu, vlády kde je to obrovský koncern typu WW.

Každá krátkodobá politická vláda zde potřebuje si udržet svoji občanskou podporu, tu ale vlastně ale dnes mají v rukou mediální televize, internet a snaží se o to Babiš. Situace je dost podobná 20. letům, m.s., kdy se po Evropě zavádělo všeobecné volební právo a byl zde tah na komunistické a další převraty a násilí a kam to pak vedlo ... Dnes je to internet, sociální sítě ... Vláda tak musí vlastně žonglovat mezi tím a proto je to zde to odezdi ke zdi, což ještě více nahrává politice bulvárních medií a sociálních predátorů. Daň za to platí a zaplatí budoucí generace, a státní pokladna. Rozpad společenské smlouvy, je zde vidět i v tom, že zde chybí třetí strana jež by zvládla onu značnou část populace jež myslí jen na své potřeby a pro společnost vlastně nemá tzv. přidanou hodnotu, jež vytváří duchovní - duševní potenciál společnosti, tedy třetí stranu. Naprosto zde selhala i pojistka či smysl prezidentského úřadu, který je zde vlastně nadbytečný

1 1
možnosti
ZZ

Prezident nemůže nic ovlivnit.

Zákony může ovlivńovat pouze parlament a částečně senát.

0 0
možnosti

Jenom taková drobnost, paní Lhotská:

Sektorová daň je daň uvalená v daném sektoru na jakýkoliv vytvořený zisk jako celek.

Válečná daň by měla být daň na nadměrný zisk, tedy jen na to, co bylo jako zisk vytvořeno navíc díky tomu, na co daná firma prakticky nemohla mít kladný vliv svojí činností.

Vy v tom rozdíl nevidíte záměrně? Nebo jste jen nedávala pozor, když o tom vláda informovala?

2 0
možnosti
VZ

Přesně. On by se pro to spíše hodil názav "windfall tax", ale vzhledem k okolnostem se í na západě už použil termín "war tax" a neznamená to nutně, že nám tu musí bouchat granáty a rakety.

0 0
možnosti
IP

Rozhled autorky blogu dokumentuje nejlépe toto spojení :"Matením pojmů je pak i označení „úsporný tarif“. Ono na něm totiž nic úsporného není. Ve skutečnosti jde totiž o rozdávání lidem těch peněz, které jim předtím stát vytáhnul z kapsy.

Zdroj: https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=790690

Gratuluji k tomuto poznání, přichází sice pozdě, ale přece, třeba ještě dojdeme k poznání, že inflace obecně je přebytek peněz v ekonomice a přidáváním peněz všem za vše se opravdu nevyřeší.

2 1
možnosti
ZZ

V našem případě je inflace však to, když se v rámci protiruských sankcí zdraží elektřina a plyn - což má za následek zdražení všech nákladů na výrobu, kde jsou tyto energie nezastupitelné.

Následně se občanům prodraží občanům život, které jim tyto energie zpříjemňují.

O přebytku peněz v ekonomice proto nemůže být vůbec řeč.

;-)

2 1
možnosti
AJ

Absolutně kvituji kombinaci vlastního pohledu na věc a u tvrzení odkazy, ke kterým se referuje. Tedy za mne velké plus, bez ohledu na to, nakolik se názorově shodujeme.

PS: Názorové neshody zde jsou většinou ve smyslu, že na něco názor jednoduše nemám a nemohu se tedy shodnout či neshodnout, tedy se vybírám neshodnout:-), protože k tomu jednoduše nemám dost informací pro vlastní názor, čemuž předchází úroveň (ne)zájmu o danou věc.

0 0
možnosti

Pán Fiala jako premiér vlády země která předseda EU má zahájit úkony nutné k ukončení obchodování z emisními povolenkami na veřejné burze kde je může koupit kdokoliv včetně Rusů a Číňanů a především z tohoto důvodu je výroba elektřiny tak drahá. Cena elektřiny brutálně vyskočila už dávno před invazí Ruska na Ukrajinu tak už konec řečí o plynu z Ruska a řešte pitomosti které jsme jako EU samy způsobily.

7 0
možnosti
ZZ

To je pouze jeden z mnoha faktorů.

Na burze se spekulovalo na růst ceny energií a plynu už dávno před invazí.

Sklízíme plody právě těchto spekulací.

;-(

0 0
možnosti
JB

Paní Kateřina Lhotská je ve svém příspěvku jen zdánlivě objektivní. V mediálně nafouknuté kauze se plně postavila na stranu Babiše proti naší občas chybující demokratické vládě. Paní Kateřino, nejde o pojmy, je to válka o charakter této země, jak píše ministr vnitra Rakušan.

4 7
možnosti
Foto

J75o52s38e33f 77B43á19r96t87a

18. 8. 2022 20:07

My jsme tu měli po sametu nějakou nedemokratickou vládu? A má se vás paní Lhotská zeptat kam se má zařadit aby neudělala chybu?

11 0
možnosti
MK

Minulá vláda mě rozčilovala tím, že rozdávala jako šílená. Způsobila tak obří inflaci. A nesnažte se mi tvrdit, že je to nesmysl. Není. Sám Babiš se na mítinku chlubil, že rozdal 800 miliard korun (natištěných, nekrytých). Zkuste si tuto sumu vztáhnout k velikosti státního rozpočtu. Hrůza, že?

Jen toto rozdávání způsobilo inflaci 13-15%. Není tak těžké si to spočítat. Celý národ tím trpí. Ale vy jste byla s minulou vládou spokojená. Aspoň z vašich tehdejších textů to vyplývá.

A nyní máme vládu, se kterou jsem spokojen já. Jsem rád, že nerozdává a doufám, že v tom vydrží. A vás to štve. Prostě každý chvilku tahá pilku.

6 7
možnosti
KK

Obří inflace je hlavně důsledkem kvantitativního vygenerování dvou bilionů CZK před pár lety moudrými bankéři z ČNB, kteří tak úspěšně se slovy "inflace je dobrá" rozjeli "boj proti deflaci". Jak vidno, velmi úspěšně. Ty prachy ze vzduchu se teprve nyní postupně dostávají do oběhu. Rozdávání Babiše nebo kohokoli jiného je proti tomu pakatel. Ale pst, o tom se nesmí mluvit.

2 0
možnosti
JH

Nemohl by Klaus tyhle kydy psát pod svým vlastním jménem a neschovávat se za tenhle divný avatar?

3 6
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,83
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik