Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Federalizace se nikde příliš neosvědčila: Ani v Česko-Slovensku, ani v Rakousku-Uhersku, ani v Polsku-Litvě, ani v Belgii ... jedinou cestou je naprostá centralizace. Zvolíme úplně nové hlavní město (šťastou náhodou leží naše země uprostřed Evropy, takže hlavním městem může být Chrudim nebo Vlašim), zavedeme jedinou úřední řeč (nějakou jednoduchou a rozšířenou, třeba portugalštinu), jedinou armádu, jediný úřední aparát a bude to.

0 0
možnosti

Je nutné, abyste svoji hloupost a nevzdělanost stále prezentovala ? I když lidé jako Vy, Okamura, Babiš, Bobošíková aj. mají jistě svoje příznivce. K Vašim nesmyslům snad jen to, že Vy flastenci jste kritizovali EU např. za malou pomoc během covidu, ovšem tato pomoc byla hodně velká a hodně nad rámec povinností EU. Přitom to byly právě jednotlivé státy, které si předtím vymínily ponechat zdravotnictví zcela v pravomoci i odpovědnosti jednotlivých vlád.

0 6
možnosti

8-o

To jste si hodně popletl skutečnou roli EU !!!

:-P:-P:-P

0 0
možnosti

1. "sic!" nemá ten význam, který si myslíte, že má. "sic" se používá, pokud doslovně citujete ze zdroje, a citovaný text obsahuje jazykovou (gramatickou apod.) chybu. Například, pokud politik na dotaz novináře odpoví emailem, ve kterém napíše "Podle tohoto návrhu by ženy měli být podřízeny mužům.", tak slovo "měli" je hrubka - a aby novinář, který odpověď zveřejní, nebyl za debila, tak za slovo "měli" napíše do závorky "(sic)".

2. Vytvoření Spojených států evropských je prapůvodní myšlenka celého Evropského společenství, respektive návrh na něco takového zazněl již předtím, než vznikla původní organizace pro obchodování s ocelí a uhlím, na jejímž základě jsme postupně EU postavili. Federalizace Evropy tedy není nějaký tajný plán nebo spiknutí, ale dlouhodobý cíl. V Evropě jsou státy, které se nijak netají tím, že jsou za větší semknutí (a tudíž navrhují kroky, které k té federalizaci vedou), a stejně tak jsou tu (nebo byly tu) státy, které z té představy dostávají záchvaty úzkosti.

3. Vámi vysmívaní "euroučitelé" jsou zkrátka učitelé, kteří absolvovali školení, které jim poskytlo potřebné vědomosti. Tak jako nechcete (tedy alespoň doufám), aby hodiny sexuální výchovy vedl tělocvikář (mající mezi dívkami přezdívku "Starý prasák"), tak asi také nechceme, aby o významu a fungování EU učila pedagožka, která má v obci přezdívku "Rudá Sonja", a anglicky umí jenom "Da svidáňja", aniž by jí vadilo, že to je ruština.

4. "Pomník EU" není monument nějakého kultu osobnosti, ale místo, kde bude věcným způsobem zdokumentováno, co všechno členství v EU přineslo konkrétní obci. Dnes jsou cedulky o všech možných EU-financovaných projektech roztroušeny po jednotlivých objektech - zeď zateplené školy, zeď čističky odpadních vod atd. - v budoucnosti by to bylo na jednom centrálním místě. O žádné klanění sochám nikdo neusiluje, to si pletete s něčím jiným.

0 6
možnosti

S30v85a90t64a 95D73e49d46i45c

14. 5. 2022 23:50

ad (4) ale o to klaneni modle EU a vychovu k loajalite prave s temi cedulkami jde. Na vsech je modry flek (ktery neni vlajka, to Francouzi odmitli spolu s euroustavou) - a zduraznuje se jak mocna EU z (take) nasich dani financovala.

Ale na zadne ceduli neni ani zbla nasich statnich barev nebo symbolu - aspon na 10 poslednich vsechny statni agentury maji grafiku naprosto odlisnou a nepouzivajici nase narodni barvy. Pricemz ZBYTEK toho financovani a vlastni realizaci provedla prave ceska republika, z dani a silami vlastnich obcanu a firem.

3 0
možnosti

J81a73n 69B44u18r70d46a

13. 5. 2022 16:24

EU ve vzdělávání samozřejmě kompetenci má (viz čl. 6 SFEU), jen je to pravomoc koordinační, takže nemůže přijímat právně závazné předpisy.

0 0
možnosti
Foto

V14a57s20e23k 25F42o46l77d63a

13. 5. 2022 12:47

Vzhledem k počtu členů je přechod k většinovému hlasování jediná možná cesta.

0 17
možnosti

Staré členské státy si budou moci diktovat do nekonečna všechno, co samy chtějí ?

:-P

2 0
možnosti

Tak už by bylo potřeba, aby se EU vrátila k tomu proč vznikla a to obchodu. Vše ostatní je věcí jednotlivých států a EU nepřísluší tečka.

16 1
možnosti

J68a19n 24B90u34r61d24a

13. 5. 2022 16:27

EU nevznikla kvůli obchodu. To prostě není pravda, ať už jako vznik EU rozumíte ESUO nebo Maastricht.

1 2
možnosti

Ty památníky jsou naopak skvělý nápad. Památníky se staví mrtvým či dávno ukončeným událostem...

5 0
možnosti

I28v81a54n 70M53i88n44á61ř

13. 5. 2022 0:17

Jsou chvíle, kdy jde ze společenství EU - doslova mráz po zádech. Jedna z nich byla, když její ideologové - zcela vážně uvažovali o přerozdělování islámské konzumní migrace.

10 0
možnosti

Jo, jo chvála demokracii, která to nedopustila. Mít jen jednoho evropského vůdce, pak dovezeme obelhané migranty a násilím je donutíme překračovat hranice. Kde já sem to jenom..., jo Lukašenko, Bělorusko.

1 2
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,43
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik